Teisme tradiciškai paminėta Konstitucijos diena

Spalio 24 dieną Šakių rajono apylinkės teismo koridoriuose šurmuliavo jaunimas. Čia vyko tradicinė Atvirų durų diena, kuri buvo skirta Lietuvos Respublikos Konstitucijos dienai paminėti.
 
Teismo kvietimu į Atvirų durų dieną šiemet atvyko Šakių „Žiburio“ ir Griškabūdžio gimnazijų, Slavikų pagrindinės mokyklos ir Plokščių mokyklos – daugiafunkcio centro vyresnieji moksleiviai ir juos lydintys mokytojai. Jaunimą pasitikusi teisėja Lina Antanaitienė, laikinai einanti teismo pirmininko pareigas, trumpai papasakojo Šakių rajono apylinkės teismą, darbuotojų funkcijas, pastate įsikūrusias teisėsaugos įstaigas.

Vienoje iš teismo posėdžių salių moksleiviams buvo pristatyta Lietuvos Respublikos teismų sistema, teismuose nagrinėjamos bylos, teisėjo rūbo bei ženklo prasmė. Teisėja L. Antanaitienė savo asmeninės patirties pavyzdžiu papasakojo, kaip tampama teisėju.

Kad jauni žmonės geriau suprastų, kokius sprendimus kasdien tenka priimti teisėjui, buvo inscenizuotas baudžiamosios bylos dėl asmens sveikatos sužalojimo teisiamasis posėdis. Teisėja parodė proceso šalių vietas teismo posėdžių salėje, paaiškino kaip posėdžio dalyviai turi elgtis teismo posėdžio metu ir kad su teisėju privaloma kalbėti tik atsistojus.

Teisėju, posėdžių sekretoriumi, prokuroru, advokatais, kaltinamaisiais, nukentėjusiuoju ir liudytoju teko pabūti patiems moksleiviams. Inscenizacijos metu teisėja išsamiai pasakojo, kaip prokuroras palaiko kaltinimus, kokiais įrodymais tai grindžia, kaip gina nukentėjusiojo teises, kokių gynybos priemonių imasi advokatai gindami kaltinamuosius, kokias teises turi kaltinamieji ir nukentėjusieji.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.