Už sugyventinės padegimą – už grotų

Gelgaudiškio seniūnijos Skaistakaimio kaimo 38-erių metų gyventojas T. K. pasiųstas į pataisos namus. Nedirbantis, turintis aštuonių klasių išsilavinimą, anksčiau teistas vyriškis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, benzinu apipylė sugyventinei A. S. kojas ir jas padegė.

2015 metų spalio 17 dienos pavakare kaltinamasis T. K. savo namuose kartu su sugyventine A.S. girtuokliavo. Tuomet T.K. nusprendė eiti į lauką pjauti žolės, sugyventinė atsisakė eiti tvarkytis aplinkos, todėl juodu susibarė. Išėjus į kiemą konfliktas dar labiau paaštrėjo, nes A. S. savo sugyventiniui pradėjo prikaišioti svetimas moteris. Pasak kaltinamojo T. K., jis į žoliapjovę įsipylė benzino, bet žolės dar nepjovė. Praeidamas pro sugyventinę ir norėdamas ją pagąsdinti papylė nedidelį kiekį benzino ant žemės ir kažkiek užpylė ant sugyventinės kojų. Tuomet eidamas užsidegė cigaretę ir metė degantį degtuką. Kai užsidegė kojos, T. K. griebė pledą ir užmetė ant sugyventinės kojų, nuvedė ją į kambarį ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą.
 
T. K. teisme pasakojo, kad nukentėjusios kojas benzinu apipylė ir degantį degtuką numetė norėdamas sugyventinę pagąsdinti, sveikatos jai sutrikdyti nenorėjęs. Teisme aiškino, kad su sugyventine A. S. kartu veda bendrą ūkį, gyvena apie ketverius metus.

Medikai nukentėjusiai A. S. nustatė abiejų kojų II B laipsnio nudegimus, ji nudegė apie 15 proc. kūno paviršiaus. Ekspertai nustatė, kad nukentėjusiai buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Teismas kaltinamajam T. K. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatė. Jis teisminio nagrinėjimo metu nuoširdaus gailesčio neparodė, savo kaltę pripažino iš dalies, paaiškindamas, kad jį nukentėjusioji išprovokavo taip elgtis. Atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad nusikaltimą įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas 2016 metų kovo 2 dienos nuosprendžiu pripažino T. K. kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė jam vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Subendrinus su 2014 metų sausio 15 dienos nuosprendžiu skirta bausme buvo paskirta galutinė vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią atliks pataisos namuose.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.