Prieš žmoną švaistėsi peiliu

Veršių kaimo gyventojui A. J. pusę metų teks dirbti viešuosius darbus atgailaujant už tai, kad sužalojo savo žmoną. Vyriškis būdamas neblaivus ją ne tik sumušė, bet ir perdūrė koją.

Birželio 18 d. kaltinamasis A. J. su žmona I. J. nuo ryto gėrė pas pažįstamus. Nukentėjusioji I. J. teisme prisipažino, kad girtavo jau tris paras. Apie 16 val. abu grįžo į namus, čia tarp sutuoktinių kilo konfliktas. Pasak nukentėjusiosios, vyras ją keikė, pargriovė ant žemės, pradėjo smūgiuoti rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, purtė suėmęs už kaklo. Nuo smurtaujančio sutuoktinio moteris pabėgo į virtuvę. Vyras ją pasivijo. Kai I. J. pagrasino, kad iškvies policiją, pajuto karštį dešinėje kojoje. Moteris suprato, kad vyras peiliu jai dūrė į šlaunį.
 
Kaltinamasis A. J. teismui sakė, kad buvo susinervinęs ir supykęs ant žmonos, todėl griebė peilį ir dūrė sutuoktinei į koją. Vyriškis teisinosi, kad tiksliai visų įvykio aplinkybių neprisimena, nes buvo labai girtas. Šiuo metu su žmona susitaikė, dėl padarytų sužalojimų labai gailisi.

Medikai nustatė, kad nukentėjusiajai I. J. buvo padaryta durtinė akla žaizda dešinėje šlaunyje, diagnozuotas nugaros, veido, galvos sumušimas, odos nubrozdinimas kairės ausies kaušelyje.

Kaltinamojo A. J. atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad A. J. neneigė padaręs nusikaltimą, sunkinanti aplinkybė, kad nusikalstamą veiką įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (2,91 promilės).

Šakių rajono apylinkės teismas liepos 20 d. baudžiamuoju įsakymu pripažino, kad A. J. padarė nesunkų nusikaltimą ir skyrė jam devynis mėnesius viešųjų darbų. Bausmę sumažinus trečdaliu, paskirta galutinė bausmė – vyrui viešuosius darbus teks dirbti šešis mėnesius. Teismas įpareigojo kaltinamąjį visuomenės labui neatlygintinai dirbti 30 valandų per mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.