Priimamos paraiškos dėl paramos miškų želdinimui

Pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programą nuo šių metų rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 30 d.  bus galima teikti paramos paraiškas pirmajam ne žemės ūkio paskirties ir apleistos žemės ūkio paskirties žemės apželdinimui mišku.
 
Šiais metais pateikus paramos paraišką, miškas turi būti įveistas ne vėliau kaip iki 2015 m. liepos 1 dienos.

Miškų sektoriaus paramos priemonių įgyvendinimas apima miškų ekonominės vertės didinimo, infrastruktūros gerinimo, apželdinimo mišku, miškininkystės potencialo atkūrimo, pelno nesiekiančių investicijų bei miško aplinkosaugos išmokų paramos priemones. Bene daugiausia lėšų buvo įsisavinta didinant miškų ekonominę vertę bei apželdinant mišku ne žemės ūkio paskirties ir apleistos žemės ūkio paskirties plotus. Ši paramos priemonė buvo viena iš  populiariausių.  Šiemet taip  pat tikimasi didelio susidomėjimo ja. Tačiau atkreipiamas dėmesys į tai, kad iki šiol veisti mišką buvo galima per tris sezonus, dabar tą reikės padaryti per rudenį ir pavasarį. Toks sprendimas buvo priimtas tam, kad būtų suspėta laiku pasinaudoti teikiama parama. Išmokų dydis priklauso nuo to, kokia veisiamo miško rūšinė sudėtis. Jeigu daugiau sodinama lapuočių, parama bus didesnė.

Bendra paramos suma negali viršyti 690.560 Lt per trejų  metų laikotarpį. Kompensuojama 80 proc. vidutinių miško įveisimo išlaidų mažiau palankioje ūkininkauti vietovėje ir 70 proc. palankiose ūkininkauti vietovėse. Parama neskiriama kalėdiniams medeliams auginti, laukų apsauginėms juostoms apželdinti ir veisti greitai augančių medžių želdinius, kurių laikotarpis tarp dviejų kirtimų yra ne ilgesnis nei 5 metai. Taip pat parama neskiriama iškirstam miškui atsodinti ir savaime mišku apaugusiems plotams.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.