„Zanavykų bankelis“ kovoja už savo klientus

pukinskiene bankelis
Nuotr. Kredito unijos „Zanavykų bankelis“ valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė teigė, kad ateities su Lietuvos centrine unija nemato ir yra pasiryžę gyventi savarankiškai.


Kredito unijos „Zanavykų bankelis“ valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkui Andriejui Stančikui išsakė problemą dėl Seime gegužės mėnesį numatomų svarstyti pataisų Kreditų unijų įstatyme. Šakiečiai traukiasi iš Kauno centrinės kredito unijos ir pasiryžę vienytis su kitomis unijomis ir steigti naują centrinę kredito uniją.
 
Dar kovo 28 d. vykusiame visuotiniame kredito unijos „Zanavykų bankelis“ narių susirinkime buvo vieningai nubalsuota už išstojimą iš Lietuvos centrinės kredito unijos ir nuspręsta jungtis į keturiolikos šalies stipriausių unijų gretas ir sukurti naują centrinę uniją.

„Zanavykų bankelis“ gyvuoja jau beveik 20 metų, turi apie 4500 narių bei valdo 20 mln. vertės turtą. Iš centrinės unijos traukiasi, susvyravus pastarosios finansiniam stabilumui – visoms centrinei unijai priklausančioms įstaigoms, tarp jų ir „Zanavykų bankeliui“, teko sumokėti 68 tūkst. eurų iš sukaupto rezervo, kai galėjo šiuos pinigus skirti dividendams.

„Per dvidešimt veiklos metų mes sutaupėme rezerviniame fonde 300 tūkst. eurų. Užuot investavę į rajono kultūros, bendruomenės centrus, 68 tūkst. atidavėme centrinės unijos skolų dengimui“, – kalbėjo A. Pukinskienė ir pridūrė, kad jiems kartu su kitomis 13 stipriausių kredito unijų finansinės pagalbos nereikia, tad prašė A. Stančiko priimti teisingus sprendimus ir leisti Lietuvoje veikti ne vienai kredito unijai.

„Zanavykų bankelis“ norėtų priklausyti naujai susikūrusiai kredito unijai.

A. Pukinskienė išsakė ir savo nuomonę dėl centrinės kredito unijos finansų, kurie, pasak jos, čia tvarkomasi ne visai sąžiningai ir tvarkingai.

Kredito unijos „Zanavykų bankelis“ valdybos pirmininkė A. Pukinskienė Kaimo reikalų komiteto pirmininką A. Stančiką prašė palaikyti kaimo žmones ir dėl jų gerovės  sudaryti sąlygas „Zanavykų bankeliui“ gyventi savarankiškai. A. Pukinskienė svarstė, kad Lietuvos bankas turėtų prisiimti atsakomybę už nuostolingai dirbančias kredito unijas ir atimti iš jų licencijas.

„Mes, zanavykai, mokam skaičiuoti, nuo pirmos mūsų bankelio gyvavimo dienos taupėm pinigus, žiūrėjom, kad išgyventume stabiliai, patvariai; žūti žmonių sutaupytiems pinigams mes neleisim“, – pareiškė A. Pukinskienė ir pridūrė, kad stebės su kredito unijomis susijusius procesus ir vylėsi, kad drastiškų priemonių nereikės imtis.

A. Stančikas teigė, kad numatomas kredito unijų įstatymo svarstymas jam ne naujiena.

„Nors kredito unijos užima 1,2 procentus rinkos, manau, kad didiesiems bankams jos yra akmenukas batuose, kuriuos šiandien norima išmesti“, – pripažino A. Stančikas ir svarstė, kad unijos turėtų būti stipresnės, galėtų konkuruoti bei galėtų užimti iki 20 proc. rinkos. Kaip tai padaryti, kai kredito unijoms reikalavimų kartelė keliama vis aukščiau, A. Stančikas sakė nežinantis ir pripažino, kad tai yra sudėtinga. Jis pažadėjo, kad gins kreditų unijų ir kaimo žmonių interesus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.