Pavasarį – mažesnis nedarbo lygis

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje praėjusį mėnesį bedarbystė sumažėjo 0,5 proc. ir mėnesio pabaigoje buvo 9 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Iš viso rajone kovo pabaigoje registruota 1616 bedarbių.

Kovo mėnesį Šakių skyriuje registruota 206 darbo ieškantys asmenys (47 bedarbiais mažiau nei ankstesnį mėnesį). Nuo metų pradžios registruota 612 asmenų, iš viso mėnesio pabaigoje bedarbių Šakių skyriuje buvo 1616. Iš jų 734 moterys ir 882 vyrai.
 
Lyginant du paskutinius mėnesius, kovą darbdaviai registravo gerokai daugiau laisvų darbo vietų. Iš viso 50 (vasarį buvo 77). Iš jų neterminuotam darbui skirta 97, terminuotam – 53.

Kovą darbą gavo 131 asmuo. Neterminuotai įsidarbino 90, pagal terminuotas darbo sutartis dirbti pradėjo 40 šakiečių. Nuo metų pradžios Šakių skyriuje įdarbinti 302 bedarbiai.

Į aktyvias darbo rinkos priemones kovą nusiųsti 67 bedarbiai, 44 daugiau nei vasarį. Iš jų 26 mokysis profesijos, pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti 34: su darbo biržos subsidijomis 12 asmenų, viešuosius darbus pradėjo dirbti 18. Parama darbo vietoms steigti skirta 7 asmenims, verslo liudijimą įsigijo 95 darbo biržoje užsiregistravę bedarbiai.

Kovą nedarbas rajone buvo vienas mažiausių apskrityje ir sudarė 9 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Mažiau bedarbių (8 proc.) registruota tik Marijampolės savivaldybėje.

Mūsų rajone daugiausiai bedarbių registruota Barzdų seniūnijoje (14,1 proc.), nors lyginant du paskutinius mėnesius sumažėjo nuo 15,7 proc. Tiesa, bedarbių procentas faktiškai mažėjo visose seniūnijose. Žvirgždaičių seniūnijoje kovą nedarbas buvo 13,7 proc. ir sumažėjo nuo 15,2 proc. vasarį. Gana aukštas nedarbo lygis yra Plokščių (12,6 proc.), Slavikų (12,4 proc.), Kudirkos Naumiesčio (11,6 proc.) seniūnijose. Griškabūdžio seniūnijoje nedarbas kovą buvo 9,8 proc., Gelgaudiškio – 9,3 proc., Sintautų seniūnijoje – 8,9 proc. Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų (3,9 proc.), Lekėčių (6,6 proc.), Kidulių (6,9 proc.) seniūnijose.

Šalies nedarbo vidurkis kovą buvo 8,3 proc. Marijampolės teritorinės darbo biržos vidurkis – 9,5 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.