Tarėsi Šakių miesto vietos veiklos grupė

Į neeilinį susirinkimą susirinkusi Šakių miesto vietos veiklos grupė (VVG) perrinko pirmininkę ir patvirtino patikslintą Šakių miesto VVG vietos plėtros strategiją.

Šakių miesto (VVG) pirmininkė Aistė Bakaitė, apžvelgdama 2015–2016 metus, priminė, kad jų rengta 2016 m. Šakių miesto VVG vietos plėtros strategija finansavimo nesulaukė ir pateko į rezervinį miestų plėtros strategijų sąrašą. Pasak pirmininkės, tikimasi, kad strategijų rengimo ir įgyvendinimo reikalavimus atitinkanti strategija gaus reikalingą finansavimą galbūt jau kitais metais, todėl ir buvo sukviesti nariai, kad patvirtintų patikslintą strategiją.
 
VšĮ Šakių verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė pasiūlė ir antrai pirmininkės kadencijai A. Bakaitės kandidatūrą, šiam pasiūlymui buvo vieningai pritarta. Patvirtinta ir nauja devynių narių valdyba.

Pasak D. Palukaitienės, Šakių miesto vietos plėtros strategijos rengimo tikslas – įgyvendinant vietos plėtros strategiją, padidinti Šakių miesto bendruomenės socialinę integraciją ir pagerinti jos narių padėtį darbo rinkoje.

„Tam tikslui įgyvendinti numatomas darbingų asmenų ir jų šeimos narių užimtumo veiklų organizavimas. Taip pat socialinių paslaugų teikimas savanoriškos pagalbos pagrindu, neaktyvių darbingų asmenų profesinis mokymas ir tarpininkavimas įsidarbinant ir kita. Džiaugiuosi, kad galėsime padėti pradedantiems verslininkams, net 24 žmonėms. Dar kartą noriu patikslinti, kad visomis mano vardintomis paramomis galės pasinaudoti tik Šakių miesto gyventojai“, – pasakojo D. Palukaitienė.
Susirinkę pritarė patikslintai strategijai, kuri bus artimiausiu metu pateikta Vidaus reikalų ministerijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.