Aptartos bendradarbiavimo gairės

kaciuska
Nuotr. Viešųjų investicijų plėtros agentūros atstovas Žilvinas Kačiuška susitikimo su rajono administracijos atstovais metu pristatė, kokios paramos ateinančiais metais galėtų tikėtis rajono savivaldybė.  


Rajono savivaldybėje gruodžio 6 dieną lankėsi UAB „Viešųjų investicijų plėtros agentūros“ (VIPA) atstovas viešiesiems ryšiams, organizacijos vystymo skyriaus specialistas Žilvinas Kačiuška. Svečias susitiko su administracijos direktoriumi Dainiumi Grincevičiumi bei rajono Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitiene.
 
Viešųjų investicijų plėtros agentūros, kurios steigėja yra Finansų ministerija, atstovas Ž. Kačiuška šakiečiams pristatė, kokius paramos fondus ir mechanizmus valdo agentūra ir kokios paramos ateinančiais metais galėtų tikėtis rajono savivaldybė.  VIPA prisideda prie svarbių projektų finansinio ir ekonominio gyvybingumo, investuodama į šalies savivaldybių infrastruktūros projektus. VIPA teikia garantijas gatvių apšvietimo modernizavimo projektams, lengvatines paskolas daugiabučių namų, viešųjų pastatų bei kultūros paveldo objektų atnaujinimui.

„Pirmiausia mums reikia parinkti tokius projektus, kurie leistų savivaldybei taupyti savo asignavimus ir duotų tam tikrą ekonominį efektą. Planuojame pasirinkti tokius projektus, kad galėtume iš VIPA gauti specialią tikslinę dotaciją. Kokius konkrečius projektus bus nuspręsta vykdyti, lems rajono politikų nuomonė ir pasirinkimas“, – susitikimo metu kalbėjo E. Grigaitienė.

Kol kas savivaldybėje yra aptariamas vienas projektas dėl viešųjų pastatų atnaujinimo, kuriame numatyta Šakių seniūnijos pastato renovacija. Pasak agentūros atstovo Ž. Kačiuškos, yra daugybė fondų, kurie rajono savivaldybei tikrai turėtų būti įdomūs ir naudingi, nes jie sudarytų galimybes gauti finansavimą ne tik rajono savivaldybės pastatų, bet ir kultūros paveldo objektų renovacijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.