Į pagalbą akistatoje su pandemija stoja ir „Lukšių tekstilė“

luksiu tekstile siuva
UAB „Lukšių tekstilė“ pradėjo siūti daugkartines veido kaukes bei kombinezonus ir pripažįsta, kad susidomėjimas prekėmis didžiulis. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Atsižvelgiant į tai, kad šiuo neramiu šaliai laiku kovojant su virusu trūksta apsisaugojimo priemonių, savo sąmoningumą demonstruoja UAB „Lukšių tekstilė“ – ėmė siūti ir į rinką tiekti daugkartines kaukes bei kombinezonus. Bendrovės direktorė Rima Bendorienė pripažįsta, kad susidomėjimas didžiulis – netyla telefonai, netilti privalo ir siuvimo mašinos. Tiesa, norint geriau patenkinti poreikius, trūksta pajėgumų.
 
„Dabar neskaičiuojam nei darbo valandų, nei pietų laiko“, – sako R. Bendorienė, su kuria susisiekiu pietų pertraukos metu.

Ji atvira – laikotarpis nelengvas, visi sutrikę, nauja pradžia įmonei irgi nelengva.

„Tikrai nebuvom tam pasiruošę“, – sako „Lukšių tekstilės“ direktorė, kurios vadovaujama įmonė įprastai siuva antklodes, pagalves, patalynę bei kitus namų tekstilės gaminius.

Bei jeigu reikia, tai reikia, tikina pašnekovė. Moteris kalba, kad jeigu reiktų tik persiorientuoti ir „dirbti tik su šia bėda, būtų dar dar“, tačiau įmonė turi vykdyti ir visus ankstesnius užsakymus.

„Kol kas dar važiuoja fūros ir į Vokietiją, dar turėsim atkrauti 500 čiužinių, dar laukia užsakymai į Latviją ir vietiniai Lietuvos užsakymai“, – vardija R. Bendorienė.

Svarstyta net organizuoti antrą pamainą, tačiau tokiu laikotarpiu rizikinga priimti naujus žmones ne tik dėl viruso grėsmės, bet ir dėl to, kad laiko apmokymams nėra.

„O ką aš žinau, ką priimsiu“, – mintimis dalijasi pašnekovė, pripažinusi, kad darbuotojams duotos rekomendacijos ir dėl karantino sąlygų laikymosi.

Nors darbuotojams šeštadienis įprastai laisvas, atsižvelgiant į situaciją jie dirbo ir šeštadienį. „Lukšių tekstilės“ vadovė sako: įmonėje dirba 31 žmogus, tačiau gretos praretėjo – dėl karantino kelios mamos pasiėmė biuletenius, nes sėdi namie su vaikais, dvi pačios serga.

„30 metų toj srity dirbam, bet tiek užsakymų, tiek paklausimų tikrai niekada neturėjom“, – išgirdusi klausimą apie gaminių paklausą sako R. Bendorienė ir priduria, kad užsakymus skaičiuoja tūkstančiais.

Anot pašnekovės, teiraujasi ir fiziniai, ir juridiniai asmenys, kol kas net sunku išskirti, kuris gaminys paklausesnis, nes nori tiek kombinezonų, tiek kaukių.

Žinoma, nėrus į naują pradžią yra ir nerimo. Rodos, dabar tai vienos iš paklausiausių prekių ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, tačiau R. Bendorienė svarsto, jog neaišku, kiek tai truks.

„Žaliavų dideliais kiekiais užsakom ir vėl galvojam, ar nebūsim įšokę į balą. Tapinas renka lėšas, sako nupirks, gal nereiks, o mes liksim... Bet daryti reikia, taip ir darysim, o kaip bus, parodys laikas“, – sako bendrovės direktorė.

Šiuo metu įmonės siuvamos apsauginės kaukės pagamintos iš keturių sluoksnių: 2 sluoksniai marlės, 2 sluoksniai medvilnės. Viena siuvėja per pamainą jų pasiuva 80. Beje, iškart įspėjama, kad būtina panaudojus dezinfekuoti, išskalbti 60 (ar aukštesnėje) temperatūroje. Skelbiama, kad kaukė su užrišamais raišteliais kainuoja tris eurus, su gumelėmis 2,6 euro. Tiesa, kaip rašoma įmonės „Facebook“ paskyroje, nors medikams ar viešosioms įstaigoms bus pasiūta, kiek reikės, tačiau fiziniai asmenys įspėjami, kad jiems būtinas kiekis – daugiausiai 10 vienetų – kad aprūpintų savo šeimą ir artimuosius, o ne pultų perpardavinėti ir pan.

Deja, noro pasipelnyti iš dabar populiarių prekių su įvairiausiais skelbimais viešoje erdvėje taip pat netrūksta. Štai ir meras Edgaras Pilypaitis spaudos konferencijos metu stebėjosi, kad jei anksčiau 50 vnt. vienkartinių kaukių dėžutė didmeninėje rinkoje nekainuodavo nė 3 eurų, dabar jos kaina viršija 22 eurus. Respiratorių kainos išaugusios iki 13 eurų, kai anksčiau kainavo vos kelis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.