Suderino planuojamas apie 1,7 mln. eurų investicijas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino UAB „Šakių vandenys“ 2016–2021 m. investicijas, kurių bendra vertė apie 1,7 mln. eurų. Investicijos finansuojamos bendrovės, ES struktūrinių fondų, Valstybės subsidijų ir dotacijų, paskolos, Šakių rajono savivaldybės lėšomis.

VERT pranešime spaudai skelbiama, jog numatyta Šakių rajono vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra. Šakiuose bus nutiesti apie 0,36 km vandens tiekimo tinklų bei apie 1,78 km nuotekų surinkimo tinklų. Tai atlikus, bus suteikta galimybė prisijungti ne mažiau kaip 14 būstų, o nutiesus nuotekų surinkimo tinklus ‒ ne mažiau kaip 47 būstams.
 
Kudirkos Naumiestyje numatoma nutiesti apie 0,94 km vandens tiekimo tinklų – bus prisijungti ne mažiau kaip 47 būstai, ir 0,25 km nuotekų surinkimo tinklų, prie kurių galės prisijungti ne mažiau kaip 31 būstas.

Griškabūdyje bus nutiesta apie 3,84 km naujų nuotekų surinkimo tinklų, tai leis prisijungti ne mažiau kaip 82 būstams. Plokščiuose taip pat bus nutiesta apie 0,83 km vandens tiekimo tinklų ir tai leis prisijungti ne mažiau kaip 24 būstams. Apie 1,05 km nuotekų surinkimo tinklų bus restauruota Lukšiuose.

Sintautų gyvenvietėje planuojama pastatyti vandens gerinimo įrenginius, kokybės reikalavimus atitinkantis geriamasis vanduo bus tiekiamas 483 Sintautų gyvenvietės gyventojams. Taip pat numatyta pastatyti vandens gerinimo įrenginius, kurie leis kokybišką geriamąjį vandenį tiekti 673 Kidulių gyvenvietės gyventojams.

Įgyvendinus projektą, prie geriamojo vandens tinklų bus suteikta galimybė prisijungti 85 vartotojams, prie nuotekų surinkimo tinklų – 160 vartotojų, rekonstravus tinklus, Sintautų ir Kidulių gyvenvietėse vanduo atitiks higienos normos reikalavimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.