Neturintys darbo įgūdžių atbaido ne visus darbdavius

zivileGintarė MARTINAITIENĖ

Marijampolės teritorinė darbo birža įgyvendina Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Jaunimo užimtumo didinimas“, kurio tikslas – skatinti jaunimo iki 29 metų užimtumą, sudarant galimybes įgyti praktinių įgūdžių ir įsitvirtinti darbo rinkoje. Ar šia parama naudojasi mūsų rajono darbdaviai?

Nuotr. Ž. Unguvaitytė teigė, jog jauni žmonės be patirties – tik privalumas, jie pasiryžę mokytis ir tobulėti.

Kaip informavo Marijampolės teritorinė darbo birža, nuo projekto pradžios, tai yra nuo rugpjūčio 1 dienos, šioje programoje dalyvavo 125 jaunuoliai. Šakiuose tokių jaunuolių – 33. Iš jų 26 (asmenys iki 29 metų) įdarbinti būtent pagal „Jaunimo užimtumo didinimas“ programą (virėjas, pardavėjas, floristas, administratorius, soc. pedagogas, statybos inžinierius, visuomenės sveikatos specialistas ir kt.), pagal darbo įgūdžių rėmimo priemonę įdarbinti septyni kvalifikuoti asmenys iki 29 m., pradedantys darbinę veiklą pagal įgytą specialybę (eigulys, dizaineris, plaukimo treneris, apskaitininkas, elektronikos inžinierius). Palyginimui galima paminėti, kad Marijampolėje pagal ES finansuojamą projektą buvo įdarbinti 42 asmenys, Vilkaviškyje – 50.
 
Šakiuose daugiausiai aukštos kvalifikacijos specialistų įdarbino bei suteikė galimybę darbo įgūdžiams įtvirtinti UAB „Graphicnode“. Šia galimybe, kaip praneša Darbo birža, nemažai pasinaudojo ir UAB „Vitremsta“.

Niekam ne paslaptis, kad darbo rinkoje dažnai pageidaujami patyrę ir jau darbo patirtį turintys asmenys, tad jaunimas dažnai tiesiog ignoruojamas. UAB „Graphicnode“ projekto vadovė Živilė Unguvaitytė kitos nuomonės. Ji sako, jog jų bendrovei kaip tik geriau tie žmonės, kurie be patirties. „Pas mus ateina nesugadinti, jauni, pasiryžę mokytis žmonės. Mes į juos investuojame, suteikiame sąlygas tobulėti“, - kalbėjo Ž. Unguvaitytė. Apie Marijampolės teritorinės darbo biržos finansuojamą projektą ji atsiliepė tik gerai, nes darbdaviams už įdarbintus pagal priemonę asmenims mokama 50 proc. darbo užmokesčio subsidija ir nuo jo apskaičiuotų „Sodros“ įmokų. Tad nauda, verslininkės nuomone, net nediskutuotina. „Mes vietoj vienos darbo vietos už tą patį galime įkurti dvi ir dar didiname įmonės produktyvumą“, - privalumus vardijo UAB „Graphicnode“ vadovė.

Darbo įgūdžių įgijimo rėmimas organizuojamas Darbo biržoje registruotiems darbingo amžiaus bedarbiams, turintiems kvalifikaciją, bet neturintiems reikalingų darbo įgūdžių. Pagal minėto projekto abi aktyvios darbo rinkos politikos priemones iki birželio 30 dienos rajone planuojama subsidijuoti 70 asmenų iki 29 metų. Tad darbdaviai, norintys pasinaudoti finansine parama, dar turi laiko.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.