Šakių cirko mokykla veržiasi į priekį

cirko laimejimaiAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Sukasi, dirba, repetuoja... Tokia  Šakių cirko mokyklos mokinių bei jų vadovų Itanos ir Raimondo Januševičių kasdienybė. Tačiau begalinis užsispyrimas bei įdirbis duoda itin saldžius vaisius.
 
Nuotr. Iš tarptautinio cirko festivalio „Parad alle“ Šakių cirko mokyklos mokiniai, kaip ir visada, grįžo ne tuščiomis – laimėjo I, III vietas bei specialųjį prizą.
 
Užėmė prizines vietas
 
Šakių cirko mokykla spalio 23 d. dalyvavo kasmetiniame IX cirko festivalyje „Parad alle“ Daugpilyje (Latvija). Kaip ir praėjusius kelerius metus, taip ir šiemet šakiečiai namo negrįžo tuščiomis. Cirko mokyklos vadovė Itana Januševičienė sakė, kad šakiečiai į šį festivalį visuomet vyksta nusiteikę optimistiškai ir su viltimi, jog pasieks geriausių rezultatų.

Tarptautiniame festivalyje pasirodė 13 kolektyvų iš Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos bei Lietuvos. Kaipgi Šakių cirko mokykla be I vietos laimėjimo?! Jį pavyko išplėšti akrobatams su šokdynėmis savo pasirodymu „Piemenėlių išdaigos“, kuriame vyravo tautiniai motyvai.

III vietą laimėjo akrobatų grupė su programa „Piramidė“. Kaip visuomet, savo pasirodymais nosis daugumai nušluostė akrobatai ekscentrikai Juras Pratusevičius bei Julius Kelertas, kuriems buvo įteiktas specialusis prizas.

Kaip sakė I. Januševičienė, šakiečių pasirodymu tarptautiniame festivalyje itin sužavėtas liko stacionaraus Minsko cirko vadovas Vladimir Šaban, kuris teiravosi dėl tolimesnio bendradarbiavimo su mūsų kraštiečiais galimybių.

„Iš šio vadovo, kuris festivalyje buvo vienas iš komisijos narių, išgirdome, jog esame cirko mokykla su didžiule perspektyva. Tokie žodžiai išties džiugina“, – pasakojo cirko mokyklos vadovė.

Pasirodys miuzikle

Laimėjimai ką tik praūžusiame tarptautiniame cirko festivalyje ne vienintelis džiaugsmas, kuris aplankė cirko mokyklos vadovus bei mokinius. I. Januševičienė pasakojo, kad daug daugiau jaudulio šiuo metu kelia kitas dalykas.

Devyni Šakių cirko mokyklos mokiniai pasirodys miuzikle „Karmen“, kurio premjera bus lapkričio 27 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. I. Januševičienė minėjo, kad šio miuziklo repeticijos vyksta jau nuo pat vasaros.

„Šiam miuziklui ruošiamės labai intensyviai. Dėl dalyvavimo šiame miuzikle į mus kreipėsi Kauno valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis režisierius Kęstutis Stasys Jakštas“, – pasakojo I. Januševičienė.

Cirko mokyklos vadovė pabrėžė, jog tokio pasiūlymo sulaukė pirmą kartą, vaikams tai yra didžiulė, neišdildoma patirtis, o visam Šakių cirko mokyklos kolektyvui – didžiulis įvertinimas. Juk ne kiekvieną dieną esi kviečiamas dalyvauti miuzikle.

„Pasiimu telefoną ar fotoaparatą, nusifilmuoju repeticijas, tuomet grįžę repetuojame ir Šakiuose. Vien žiūrėdama į repeticijų įrašus galiu pasakyti, jog vaizdas – užgniaužiantis kvapą. Kažkaip sunku patikėti, kad jau po mėnesio mūsų mokiniai pasirodys miuzikle“, – jaudulio neslėpė vadovė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.