Renginys „Įjunk šviesą“ jaunimą viliojo sportu ir muzika

tinklinis2Po metų pertraukos trečią kartą paskutinį vasaros šeštadienį nušurmuliavo Šakių jaunimo diena „Įjunk šviesą“. Nuo pat vidurdienio lig vėlaus vakaro įvairiuose miesto kampeliuose vyko sportiniai, muzikiniai renginiai, leidę jaunimui pasidžiaugti nerūpestingos vasaros paskutinėmis dienomis.  

Nuotr. Nuotr. Tarp gausybės sportinių renginių duoklė buvo atiduota ir tinkliniui. Dėl geriausiųjų vardo būrys jaunuolių kovojo „Žiburio“ gimnazijos stadione.

Startą davė krepšinis

Mažos grupelės aktyvaus rajono jaunimo iniciatyva paskutinį vasaros savaitgalį nuskambėjo Šakių jaunimo diena „Įjunk šviesą“. Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, renginyje nestigo sportinių varžybų. Jau prieš vidurdienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro kieme prasidėjo krepšinio 3x3 varžybos. Jose savo jėgas išmėginti norą pareiškė net 21 komanda. Jaunimo iki 16 metų amžiaus grupėje iš penkių komandų pirmąją vietą iškovojo komanda „Trigada“, kurioje žaidė Gytis Sutkus, Linas Macijauskas, Almantas Liepuonis, Karolis Triūpaitis. Antroji vieta atiteko komandai „862835402“, kurioje žaidė Giedrius Tamošaitis, Martynas Kriaučiūnas, Domantas Inkrata ir Lukas Damušis. Trečioji vieta atiteko komandai ,,Adike” (Dovydas  Balčiūnas, Justas Sakalauskas, Marius Pavalkis ir Lukas Sėdaitis). Vyresnių nei 17 metų amžiaus grupėje tarpusavyje varžėsi net 16 krepšinio komandų. Čia pirmąją vietą užėmė komanda ,,TRIGADA SS” (Tadas ir Edvinas Adomaičiai, Tomas Butkus ir Erikas Kazlauskas), antroji vieta atiteko komandai ,,Nevietiniai” (Martynas Švelnys, Dainius Pulokas ir Deividas Sakalauskas), trečiąją vietą laimėjo komanda ,,Plutiškės” (Gediminas Navickas, Dainius Viščiulis, Aurimas Stačiokas ir Gytis Bisliukas).
 
Buvo ir azarto

Kiek vėliau ekstremalaus sporto mėgėjai Šakių ,,Varpo” vidurinės mokyklos kieme varžėsi automobilių slalomo varžybose. FWD klasėje pirmąją vietą užėmė Ignas Domeika, antrąją - Donatas Jančaitis, trečiąją - Deividas Dailidė. RWD klasėje pirmąją vietą iškovojo Marius Savukaitis, antrąją - Kęstutis Viliūšis ir trečiąją - Tadas Viliūšis. Kiek vėliau jaunimas rinkosi Šakių „Žiburio“ gimnazijos stadione, kur prasidėjo tinklinio 3x3 varžybos, kuriose dalyvavo 14 komandų. Sužaidus visoms komandoms paaiškėjo, jog pirmąją vietą laimėjo svečiai iš Kazlų Rūdos, antrąja vieta  džiaugėsi svečiai iš Vilkaviškio. Šakiečių komandai ,,Vakarykščiai”, kurioje žaidė Paulius Balčiūnas, Paulius Endriukaitis, Dovydas Balčiūnas ir Giedrius Mozūraitis pavyko iškovoti trečiąją vietą.

Patenkinti jaunimo aktyvumu

Be sportinių varžybų Šakių rajono jaunimo dienoje nestigo ir daugybės kitų renginių. Jaunimas buvo viliojamas pasiplaukioti ir miesto tvenkinyje. Norinčiųjų tai padaryti tikrai nestigo. J. Lingio parke visi norintys galėjo piešti „Graffiti“ ant specialiai paruoštos sienos. Aktyvistė Milda Kuraitė pastebėjo, jog šiais metais piešimas pritraukė jaunesniąją kartą, kuri parodė savo meninius gabumus. Graffiti darbai primins šiųmetį renginį „Įjunk šviesą“, kurį vainikavo vakaras ,,Impress” klube. Organizatorius Saulius Kasparevičius pasidžiaugė į klubą susirinkusiu jaunimu. „Pirmą kartą klubo istorijoje teko pratęsti šokius, nes susirinkusieji tiesiog nenorėjo skirstytis namo.  Džiaugiuosi, kad jaunimo diena ,,Įjunk šviesą” pavyko ne tik klube, bet daug dalyvių buvo visose veiklose. Taigi smagu, kad turime aktyvų jaunimą mūsų krašte”,- mintimis dalinosi S. Kasparevičius. Pagrindinė Šakių jaunimo dienos ,,Įjunk šviesą” organizatorė, projekto vadovė Aistė Bakaitė džiaugiasi ir dėkoja visiems dalyvavusiems jaunimo dienoje. ,,Dalyvių buvo tikrai daug ir dieninėje dalyje ir vakarinėje, manau, kad ne tik aš, bet ir visi įsitikinome, kad mums reikia šios dienos, norime vis dar ,,Įjungti šviesą”, susiburti ir aktyviai praleisti laisvalaikį. Manau, kad šią dieną visi Šakiečiai jautė, kad turime daug aktyvaus ir sportiško jaunimo, kuris, jei nedalyvavo varžybose, bet buvo aktyvūs žiūrovai. Taigi ši diena pateisino mano lūkesčius labiau nei tikėjausi”, - teigė A. Bakaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.