Ritinių bendruomenė atšventė pirmąjį veiklos dešimtmetį

ritiniai 10Asta GVILDIENĖ
 
Vasario 23 dieną Ritinių kaimo gyventojai rinkosi į jaukius ir vis gražėjančius bendruomenės namus.  Čia jų laukė ne tik rimti dalykai – rinkiminis – ataskaitinis susirinkimas, bet ir dešimties metų jubiliejaus šventė. Mat 2003 metų vasario 19 dieną buvo įregistruotas Ritinių bendruomenės centras. Susirinkimo metu dar vienai kadencijai pirmininku išrinktas Kęstutis Kasperavičius.
 
Nuotr. K.Kasperavičius Ritinių bendruomenei vadovaus dar vienerius metus.
 
Prieš dešimt metų įsikūręs Ritinių kaimo bendruomenės centras kiekvienais metais džiaugiasi vis gausėjančiu kolektyvu. Jei pirmaisiais metais draugėn rinkosi 24 ritiniškiai, tai šiandien bendruomenėje jau yra 48 nariai. Galima sakyti, kad nuo įsikūrimo metų žmonių čia padaugėjo dvigubai. Pasak K.Kasperavičiaus, vieniems žmonėms susibūrimas į bendruomenę yra reikalingas, kitiems – ne. „Yra daug žmonių, kurie per dešimt metų nė karto nėra atėję į bendruomenės suėjimus, - tvirtino jis. – Džiugu, kad kol kas daugiau žmonių ateina negu išeina. Ypač smagu, kad kiekvienais metais vis daugiau jaunimo.“ Vadinasi, ta linkme dirbama, jei žmonėms bendruomenė reikalinga, jei čia traukia ateiti.

Paklausus pirmininko, ar dešimt metų bendruomenei yra daug ar mažai, jis tik šyptelėjo. „Žiūrint pagal kokį kriterijų vertiname. Žmogaus gyvenime dešimt metų – dar tik vaikystė, o bendruomenei, manau, daug, - teigė jis. – Atsigręžus atgal ir apžvelgus visa, kas padaryta, supranti, kad tai tikrai nemažas laiko tarpas.“ Pačiu svarbiausiu ir didžiausiu darbu pirmininkas įvardino bendruomenės namų patalpų sutvarkymą buvusioje mokykloje. Čia visai neseniai buvo įkurti ir „Sūrių namai“. K.Kasperavičius prasitarė, kad bendruomenės laukia ne mažiau ambicingi ateities planai – jau nuo šių metų bus įgyvendinamas naujas projektas buvusių Kultūros namų patalpų sutvarkymui, į kurias bus galima patekti tiesiai iš Bendruomenės namų, kad nereikėtų lakstyti aplinkui. „Langų būklė tokia tragiška, kad bet kuriuo metu gali iškristi. Kai Rusijos Federacijos pusėje sprogdinamos bombos, taip viskas dreba, kad juos reikia laikyti, jog neišbyrėtų, - tikino pirmininkas. – Šiuo metu jau paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas, penktadienį bus plėšiami vokai ir dar šiais metais  pradėsim darbus.“

K.Kasperavičius atviravo, jog susirinkimo metu vykusiuose pirmininko rinkimuose jis tikėjosi būti išrinktas dar vienai kadencijai, tai paaiškindamas pradėtų projektų įgyvendinimu. „Visur mano parašai dokumentuose sudėti, tad reikėtų papildomų procedūrų jų pakeitimui, - teigė jis.  – Nors pernai pats nenorėjau būti pirmininku – privertė, tai šiemet jau nori nenori - kitaip žlugtų projektas.“ Susirinkimo metu buvo renkama ir nauja valdyba, kurioje be dviejų naujų narių liko tie patys žmonės, nes pasak K.Kasperavičiaus, visi dirbo labai gerai. Elena Kavaliauskienė, Janina Ilgūnaitienė, Zita Ilgūnaitienė, Edita Abrutienė, Ilona Petravičienė, Vytautas Siriūnaitis, Zita Venslovaitienė ir Zita Martinaitienė - tai tas branduolys, apie kurį sukasi ritiniškių gyvenimas. Pasidomėjus, ar nesunku dirbti visuomeniniais pagrindais  negaunant už tą darbą jokio atlygio, pirmininkas atsakė, kad viskas priklauso nuo žmogaus - vienam smagu daryti gera, kitas to nenori. „Aš geriau kitam padėsiu, nei dėl savęs ką padarysiu, - tvirtino jis. -  Mano kraujyje užkoduota – turi žmogui pagelbėti.“

Ritinių bendruomenės centrą su dešimtmečiu sveikino ir šiltu bendravimu džiaugėsi Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grinutė Šnirpūnienė ir sekretorė Onutė Rakauskienė bei Šakių seniūno pavaduotojas Gintautas Balaševičius. „Šiltas, nuoširdus bendravimas, ko anksčiau čia pasigesdavome, man priminė šeimos susiėjimą, kuriame apsitariama, kas padaryta ir ką dar reikia padaryti, - džiaugėsi G.Šnirpūnienė. - Smagu buvo  pasveikinti verslo idėjos „Sūrių namai“ sumanytoją E. Kavaliauskienę, kurios dėka Ritiniai pareiškė: „Atvykite, pamokysime, pavaišinsime“, sūrių švenčių organizatorę Z. Ilgūnaitienę, bendruomenės centro steigėją J. Ilgūnaitienę. O kas Ritiniai be Kęstučio, kuris geba suburti žmones bendrai veiklai, kurio galvoje sukasi tiek gerų idėjų.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.