Lekėtiškis Arūnas Matusevičius pažeidė įstatymą

matusevicius vtek
Nuotr. Vyriausioji tarybinės etikos komisija konstatavo, kad Arūno Matusevičiaus veiksmai ne kartą prieštaravo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) spalio 19 d. posėdyje nusprendė, kad Šakių rajono Lekėčių bendruomenės asociacijos (LBA) pirmininkas Arūnas Matusevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam iškilus nusišalinti bei nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti.
 
VTEK gautame pranešime buvo nurodyta, kad A. Matusevičius LBA išnuomojo jam nuosavybės teise priklausančius žemės sklypus, kuriems sutvarkyti yra skirtos valstybės biudžeto lėšos.

Tyrimo duomenys rodo, kad interesų konfliktas A. Matusevičiui kilo jau dalyvaujant LBA valdybos susirinkime 2016 m. sausį, kuriame jis, balsuodamas dėl žemės sklypų nuomos, susilaikė. VTEK nuomone, susilaikymas taip pat yra balsavimo forma. Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad A. Matusevičius taip pat veikė interesų konflikto situacijoje pasirašydamas sklypų nuomos sutartis, nes tai darė ir kaip žemės sklypus išnuomojantis fizinis asmuo, ir kaip LBA vadovas, kuriam taikomi įstatyme įtvirtinti nešališkumo reikalavimai. Taip pat A. Matusevičius atstovavo LBA gaunant lėšas (pasirašant sutartį) iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Nuo minėtų veiksmų LBA pirmininkas nenusišalino.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas draudžia asmeniui, dirbančiam valstybinėje tarnyboje, dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip paveikti sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą. Prieš pradedant tokio sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūrą arba pačios procedūros metu asmuo privalo informuoti savo tiesioginį vadovą arba asmenis, kurie kartu dalyvauja sprendimo rengimo, svarstymo ar priėmimo procedūroje, apie esamą interesų konfliktą ir nusišalinti nuo dalyvavimo tolesnėje procedūroje. Nusišalinimas yra kiekvieno valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens pareiga, kuri turi būti išreikšta aktyviais ir aiškiais veiksmais.

VTEK atstovė žiniasklaidai Eglė Ivanauskaitė informavo, kad valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidusiais Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas. Už šio įstatymo pažeidimą iš pareigų atleisti asmenys trejus metus negali būti priimami, skiriami ar renkami į pareigas valstybinėje tarnyboje. Kadangi A. Matusevičius yra Lekėčių bendruomenės asociacijos pirmininkas, kaip sakė E. Ivanauskaitė, šiuos niuansus turėtų spręsti pati valdyba savo viduje.

„Problemų būtų, jei norėtų užimti aukštesnes pareigas ir reikėtų nepriekaištingos reputacijos“, – patikino VTEK atstovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.