Neįgalieji į sporto šventę rinkosi septynioliktą kartą

Viena iš daugelio rungčių – rankų lenkimas, kur savo jėgas išbandė ir moterys. D. Pavalkio nuotr.

Lapkričio 8 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyko jau 17-osios neįgaliųjų sporto varžybos, kuriose daugiau nei 120 dalyvių varžėsi smiginio, rankų lenkimo, baudų metimo ir kamuoliuko mėtymo į taikinį rungtyse.
 
Gausiai susirinkusius sporto šventės dalyvius pirmiausiai sveikino Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas.

„Ne olimpinių sporto aukštumų susirinkom siekti, o pabendrauti, pajudėti“, – kalbėjo S. Rakauskas bei padėkojo visai JKSC komandai bei savivaldybei už pagalbą rengiant sporto varžybas.

Tokia Šakiuose rengiama neįgaliųjų sporto švente pasidžiaugė ir joje apsilankęs Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Mačiukas.

„Prie manęs priėjo vyriausiasis varžybų teisėjas ir sako – kas geriausiai pasirodys, tas esat sveiki, yra grėbliai sudėti ir eisit lapų grėbti“, – juokaudamas kreipėsi I. Mačiukas bei apgailestavo, kad, deja, dėl lėšų trūkumo jau keleri metai nerengiamos respublikinės neįgaliųjų sporto žaidynės.

Susirinkusių sporto šventės dalyvių energija, stiprybe pasidžiaugė ir rajono meras Raimondas Januševičius, dėkojęs draugijos pirmininkui S. Rakauskui, kuris visus draugėn suburia.

Kad žmogaus stiprybė glūdi ne tik fizinėje jėgoje, o žmogaus valioje ir noruose, kalbėjo ir pasveikinti atvykęs savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas. Jis pasidžiaugė, kad ne vieną iš sporto šventės dalyvių mato ir kultūriniuose renginiuose, siūlė dažniau susirinkti Šakių JKSC pasportuoti ir, be abejo, pabendrauti.

Prieš stodami prie rungčių starto visi šventės dalyviai, savanorės trenerės Justės Šilingės pamokyti, pasimankštino.

Po kelias valandas trukusių varžybų buvo paskelbti rezultatai, o dalyviai apdovanoti taurėmis bei medaliais. Smiginio rungtyje tarp moterų pirmą vietą iškovojo Liuda Samuolienė (Šakiai), antrą – Roma Kavoliūnienė (Barzdai), trečią – Elena Bacevičienė (Gelgaudiškis). Vyrų grupėje taikliausi buvo šakiečiai: pirmas – Rimantas Jomantas, antras – Tomas Gudaitis, trečias – Mindaugas Pališkis.

Rankų lenkimo rungtyje stipriausia buvo sudargiškės Violetos Trumpaitienės ranka, antra liko plokštietė Eglė Dumčiūtė, trečia – kriūkietė Elena Urbštienė. Vyrų grupėje nepralenkiamas buvo barzdiškis Remigijus Tumosa, antras liko naumiestietis Lukas Jokimaitis, trečias – Laimonas Tolvaisa iš Ilguvos.

Baudų metimo rungtyje pirmosios vietos medaliu pasipuošė Regina Lenktaitienė (Sudargas), antra liko Loreta Sutkuvienė (Plokščiai), trečia – E. Bacevičienė (Gelgaudiškis). Tarp vyrų nepralenkiamas buvo L. Jokimaitis (Kudirkos Naumiestis), antras liko Juozas Matulis (Gelgaudiškis), trečias – R. Tumosa (Barzdai).

Taikliausiai kamuoliuką į taikinį mėtė L. Sutkuvienė (Plokščiai), antra liko Ilona Jokūbauskienė (Šakiai), trečia – E. Bacevičienė (Gelgaudiškis). Vyrų grupėje pirmas buvo – J. Matulis (Gelgaudiškis), antras liko R. Jomantas (Šakiai), trečias – Antanas Skaisgirys (Šakiai).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.