Šakiečiai šoko į renginių organizavimo verslą

impressGiedrė MERČAITIENĖ
 
Atsinaujinusi „Impress“ komanda plečia savo veiklą ir deda pajėgas į privačių renginių organizavimą. Šiame versle įminti pirmieji žingsniai parodė, kad balius mėgstantys lietuviai atviri naujovėms.   
 
Nuotr. „Impress“ komandos senbuvis Saulius Kasparevičius (dešinėje), radęs bendraminčių, ėmėsi naujos veiklos – renginių organizavimo.   
 
Buriasi komanda
 
Vieno iš „Impress“ įkūrėjų Sauliaus Kasparevičiaus pažintis su šakiečiu Mariumi Pavalkiu davė idėją imtis naujos veiklos – privačių renginių organizavimo.

„Anksčiau į vakarėlius buvau kviečiamas kaip didžėjas. Nesureikšminau šios veiklos, nes tai buvo mano hobis. Vasarą susipažinau su Mariumi jo ir bendraminčių organizuoto naktinio krepšinyje renginyje Šakiuose. Pamačiau, kad Marius yra geras renginio vedėjas. Kišenėje neieško žodžio. Todėl sutarėme pabandyti organizuoti privačius renginiu po „Impress“ vardu“, – pasakojo S. Kasparevičius.

Klientų pageidavimu prie Sauliaus ir Mariaus sudaryto branduolio gali prisijungti fotografai, kiti didžėjai bei balsingoji Vismantė Vasaitytė.

„Kolektyve dirba šeši žmonės. Kadangi ši veikla yra labai nauja, kolektyvas dar formuojamas. Orientuojamės į privačių renginių organizavimą, formuojame komandą. Ieškome klientų kitų metų vestuvių, krikštynų sezonui“, – sakė S. Kasparevičius. Naujai susibūrusi komanda pirmą kartą debiutavo draugų vestuvėse. Čia kaip vedėjas debiutavo M. Pavalkis.

„Draugų vestuvės buvo pirma rimta, atsakinga šventė. Joms pirmą kartą paruošėme scenarijų. Dabar galime pasidžiaugti, kad viskas pavyko puikiai. Sėkmė įkvėpė imtis šios veiklos rimčiau“, – teigė S. Kasparevičius. Netrukus po vestuvių komanda iš pažįstamų gavo užsakymą surengti krikštynas, porą jubiliejų.  

Keičiasi tradicijos

Iš šiemet jau nuriedėjusio vestuvių traukinio galima pastebėti tendenciją, kad tuoktuves organizuojantys žmonės vis dažniau atsisako tradicinių vestuvių muzikantų. Vietoj jų renkasi vedėjo ir didžėjaus paslaugas.

„Dauguma atsisako senų tradicinių jaunųjų sutiktuvių, pulko ir piršlių, dažniausiai lieka tik liudininkai ir svečiai. Vieni daro 20–30 žmonių vestuves, kiti kelia netradicines, tačiau vis dar dideles  50–70 žmonių vestuves. Tendencija tokia, kad senosios tradicinės vestuvės palaipsniui nyksta, kartu ir tradiciniai muzikantai“, – pastebėjo S. Kasparevičius.

Smalsu pasiteirauti, kaipgi naujoves priima vyresnės kartos švenčių dalyviai.

„Kiek teko matyti įvairaus amžiaus publikos, niekas nesistebėjo, sutiko palankiai ir liko patenkinti. Didžėjai privačiame renginyje groja tai, ko reikia gerai šventei, smagiems šokiams. Žmonės gali išgirsti įvairaus stiliaus kūrinius, visų laikų hitus. Vakaro muzika nebūna vienos garsų gamos, o muzikantai groja klavišiniais visą vakarą ir muzikos skambesys nelabai skiriasi, tik dainos žodžiai”, – pastebėjo S. Kasparevičiaus.

„Impress“ komandos vedami renginiai, pasak S. Kasparevičiaus, nuo tradicinių muzikantų vedamų renginių išsiskiria šiuolaikiškumu.  

„Grojame šiuolaikinę, populiariąją muziką. Dainų fonoteka labai gausi. Todėl galime išpildyti visus kliento pageidavimus. Muzika derinama su kiekvienu klientu asmeniškai, grojaraštį gali sudaryti pats užsakovas. Taip pat ir scenarijų – viską deriname su užsakovu, pats renginio vedimas šiuolaikiškesnis, modernesnis. Nėra tradicinių pulko žaidimų ar su piršliu susijusių žaidimų ir užduočių, jokių jaunosios grobimų...“ – sakė S. Kasparevičius.

Kaune renginių organizavimo įmonę įkūrusi „Impress“ komanda kol kas daugiausia užsakymų gauna iš kauniečių.

„Kraštiečiai kol kas neparodo susidomėjimo. Matyt, rajono gyventojai linkę senoviškiau daryti vestuves su muzikantais. Galbūt galvoja, kad mus samdyti bus labai brangu. Apskritai miesto žmonės dažniau laužo tradicijas, jie atviri naujovėms“, – kalbėjo S. Kasparevičius. Pastebima, jog asmeninėms šventėms daugiausia išlaidauja gimtinėn pašvęsti grįžę tėvynainiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.