Iš bitininkų šventės rajono bičiuliai grįžo ne tuščiomis

bitininkaiRugpjūčio 2 – 3 dienomis Priekulėje (Šilutės raj.) vyko respublikinė bitininkų šventė, kurioje, manoma, šurmuliavo apie 6 tūkst. bičiulių ir jų šeimų narių. Kaip ir kasmet joje dalyvavo ir  Šakių rajono bitininkų draugijos bičiuliai.
 
Nuotr. Mūsų rajono bičiuliai pirkėjus viliojo ypatingai gražiu bičių produktų įpakavimu ir įvairove, spalvingais ir gražios formos medaus indeliais.
 
Po iškilmingos visų draugijų bičiulių eisenos pro tribūną pražygiavo užsienio šalių bičiulių delegacijos. Bičiuliai audringai sveikino bendraminčius iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Ukrainos.

Kiekviena draugija atvyko ne tuščiomis – su medaus produktais, kuriuos išradingai pristatė mugėje „Nuo žiedo iki stalo“. Ir ko tik čia nebuvo. Akį traukė staltiesės su saulėgrąžomis, puodeliai su bitukais, medingų augalų ir vaistažolių ruošiniai arbatai, o jau medaus, žiedadulkių ir bičių duonelės turėjo beveik visi prekiaujantys.

Mūsų rajono bičiuliai Jonas Gvildys ir Gailina Šniokaitienė pirkėjus viliojo ypatingai gražiu bičių produktų įpakavimu ir įvairove, spalvingais ir gražios formos medaus indeliais. Gelgaudiškietė bitininkė Violeta Mikelaitytė bičių produktų įpakavimo rungtyje laimėjo trečiąją vietą. Jos siūlomi  korio formos sausainiukai burnoje tirpte tirpo.

Prizines vietas zanavykai šlavė ir rungtyje „Pagauk bičių motinėlę“. Gelgaudiškietis Edmundas Antanaitis iškovojo pirmąją vietą. Jis ir griškabūdietė G. Šniokaitienė į savo bitynus parsivežė Algirdo Amšiejaus įsteigtus prizus – po veislinę bičių motinėlę.

Šventės įkarštyje buvo sveikinami labiausiai nusipelnę, jubiliejus švenčiantys, prie šventės organizavimo prisidėję bičiuliai, vyko įvairių kolektyvų pasirodymai. Gerokai sukaitę, pavargę, bet nuo kasdienybės ir darbų atitrūkę, inventoriaus, literatūros  ir suvenyrų prisipirkę bičiuliai sugrįžo namo. Čia jų laukia bitynai.

Dar savaitė, kita ir biteles jau reikės maitinti žiemai, gydyti nuo varozės. Tai atsakingas momentas tiems, kurie rūpinasi ateinančių  metų bičių šeimų stiprumu ir medaus derliumi. Vaistų bitelėms su Europos Sąjungos parama jau galima įsigyti pas bitininkų draugijos pirmininkę Dalią Vaikšnorienę, veterinarijos vaistinėje „Pas Dalužę“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.