Pagerbus Šv. Hubertą, prasidėjo medžioklės sezonas

iskamsosJau gražia tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir Šakių rajone tapo medžiotojų ir žvėrių globėjo Šv. Huberto dienos paminėjimas. Ši šventė reiškia ir 2014 - 2015 metų Didžiojo medžioklės sezono pradžią, kuris šiemet prasidėjo spalio 15 dieną.
 
Nuotr. Šv. Hubero ir kasmetinio medžioklės sezono atidarymo šventė tampa gražia Šakių MŽD tradicija.
 
Kaip sakė Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) pirmininkas Alfridas Vigelis, draugija šiuo metu vienija apie 450 rajono medžiotojų ir žvejų. Kadangi dalis rajono medžiotojų priklauso medžiotojų sąjungoms „Sūduva“ bei „Gamta“, kiek iš viso rajono gyventojų turi medžiotojo bilietą sunku tiksliai pasakyti. Šakių MŽD taip pat priklauso apie 200 žvejų mėgėjų.

Pernai Šv. Huberto dienos paminėjimo šventę rajono medžiotojai surengė Zyplių dvare, o šiemet spalio 24-ąją nusprendė susirinkti suremontuotame Sintautų kultūros centre, pasigėrėti garsiuoju Sintautų miestelio fontanu.

Rajono medžiotojų ir žvejų šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Sintautų bažnyčioje. Į kultūros centrą sugužėję draugijos nariai, medžiotojai ir žvejai, jų bičiuliai bei svečiai trumpai aptarė  nuveiktus darbus, išklausė svečių sveikinimus ir pasidžiaugė šauniausiais savo draugijos nariais. Jiems buvo skirta tikrai nemažai garbingų apdovanojimų ir padėkų.

Tradiciniais Medeinės medaliais šventės metu apdovanoti trys ilgamečiai draugijos nariai,- Baltkojų medžiotojų būrelio pirmininkas Romas Dabrila, Gerdžiūnų medžiotojų būrelio narys Mindaugas Bastys ir Griškabūdžio medžiotojų būrelio pirmininkas Petras Puskunigis. Patrimpo medalis įteiktas  aktyviam rajono medžiotojų ir žvejų draugijos nariui iš Žvirgždaičių, patyrusiam žvejui Gintautui Pranskaičiui.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos tarybos padėkos raštais apdovanoti Jankų medžiotojų būrelio narys Leonas Karūnaitis ir Sintautų medžiotojų būrelio narys Romas Plaušinaitis. Seimo nario M. Basčio padėkos raštas buvo skirtas 60 - metį švenčiančiam lukšiečiui Zigmui Rudzevičiui bei Slavikų medžiotojų būrelio nariui Stasiui Baranauskui.

Aktyviausiems medžiotojams taip pat buvo įteikti ir rajono savivaldybės mero bei Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos padėkos raštai. Visiems šventės dalyviams gerą nuotaiką padėjo palaikyti ne tik vaišėmis nukrauti stalai, bet ir atlikėjo Kęstučio Jablonskio atliekamos dainos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.