Pasibaigus bulviakasiui Sintautų krašto gaspadinės rinkosi į tradicinę Bulvės šventę, kurią jau septintus metus iš eilės organizuoja Veršių laisvalaikio salės ir Sintautų seniūnijos darbuotojai. Šiemet šventėje susirungė net dvidešimt gaspadinių, patiekusių pačių įvairiausių patiekalų iš bulvių.
Nuotr. Šiemet Bulvės šventėje vyko ir mėgstamiausių desertų konkursas.
Komisijai, kurią sudarė rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas, Sintautų kultūros centro direktorė Aistė Bakaitė bei Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis, buvo sunku nuspręsti, kas gi paruošė patį gardžiausią ir lietuviškiausią gaminį. Tad prizus ji skyrė net keletui šeimininkių.
Atminimo dovana įteikta G. Leveckienei, pagal senovinį receptą iškepusiai „Kiaulapilvį“. Pripažinimo sulaukė ir „Vėdarai apgavikai“, kuriuos gamino V. Aleksaitienė iš Keturnaujienos. Kadangi šiemet gaspadinės komisijai pateikė ir po vieną savo mėgstamą desertą, ši aukščiausiais balais įvertino E. Kudirkienės ir N. Kamaitienės saldumynus - rudenišką pyragą, netradicinius saldainius, obuolių sūrį.
Paragavę visų patiekalų savo nuomonę slaptu balsavimu išsakė ir žiūrovai. Jų prizas atiteko tradiciniams cepelinams, kuriuos išvirė V. Čereškevičienė. Labai džiugu, kad dideliame gaspadinių būryje įsimaišė ir vienas vyras V. Kriaučiūnas. Jo cepelinų su įvairiausiais įdarais susirinkusieji galėjo paragauti tik įsigiję loterijos bilietą.
Smagu, kad šventės tradicijas palaiko ir pačios šeimininkės, kasmet pagamindamos naujų dar neragautą patiekalų, kurių receptai perduodami iš kartos į kartą. Beveik kiekvienais metais Bulvės šventei savo firminius valgius patiekia visos Stravinskų šeimos moterys: mama Dalia, dukros Jolita ir Ugnė, marti Ieva. Nei vienos šventės nepraleidusi, septintąjį kartą savitus Dzūkijos krašto bulvinius patiekalus pristato S. Jakštienė.
„Draugo“ inf.