Bulvės šventėje susirungė Sintautų krašto gaspadinės

bulves sventePasibaigus bulviakasiui Sintautų krašto  gaspadinės rinkosi  į tradicinę Bulvės šventę, kurią jau septintus metus iš eilės organizuoja  Veršių laisvalaikio salės ir Sintautų seniūnijos darbuotojai. Šiemet šventėje susirungė net dvidešimt gaspadinių, patiekusių pačių įvairiausių patiekalų iš bulvių.
 
Nuotr. Šiemet Bulvės šventėje vyko ir mėgstamiausių desertų konkursas.
 
Komisijai, kurią sudarė rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas, Sintautų kultūros centro direktorė Aistė Bakaitė bei Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis, buvo sunku nuspręsti, kas gi paruošė patį gardžiausią ir lietuviškiausią gaminį. Tad  prizus ji skyrė net keletui šeimininkių.

Atminimo dovana įteikta G. Leveckienei, pagal senovinį receptą iškepusiai „Kiaulapilvį“. Pripažinimo sulaukė ir „Vėdarai apgavikai“, kuriuos gamino V. Aleksaitienė iš Keturnaujienos. Kadangi šiemet gaspadinės komisijai pateikė ir po vieną savo mėgstamą  desertą, ši aukščiausiais balais įvertino E. Kudirkienės ir N. Kamaitienės saldumynus - rudenišką pyragą, netradicinius saldainius, obuolių sūrį.

Paragavę visų patiekalų savo nuomonę slaptu balsavimu išsakė ir žiūrovai. Jų prizas atiteko tradiciniams cepelinams, kuriuos išvirė V. Čereškevičienė. Labai džiugu, kad dideliame gaspadinių būryje įsimaišė ir vienas vyras V. Kriaučiūnas. Jo cepelinų su įvairiausiais įdarais susirinkusieji galėjo paragauti tik įsigiję loterijos bilietą.

Smagu, kad šventės tradicijas palaiko ir pačios šeimininkės, kasmet pagamindamos naujų  dar neragautą patiekalų, kurių receptai perduodami iš kartos į kartą. Beveik kiekvienais metais Bulvės šventei savo firminius valgius patiekia visos Stravinskų šeimos moterys: mama Dalia,  dukros  Jolita ir Ugnė, marti Ieva. Nei vienos šventės nepraleidusi, septintąjį kartą savitus Dzūkijos krašto bulvinius patiekalus pristato S. Jakštienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.