Atminimo žvakelė miško broliams

misko broliamsLietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) nuolat organizuoja renginius visoje Lietuvoje. Šeštadienį keliavę Tauro apygardos partizanų kovų takais Marijampolės, Kalvarijos ir Vilkaviškio rajonuose LPKTS Šakių filialo nariai sekmadienio rytą šią kelionę pratęsė savo rajone. Pakviesti Šakių visureigių sporto mylėtojų, kurie nuolat organizuoja ne tik sporto renginius, bet ir įvairias socialines akcijas, papuošę automobilius Lietuvos vėliavomis jie leidosi į kelią.
 
Nuotr. LPKTS Šakių filialo nariai sekmadienio rytą lankydami laisvės kovų įamžinimo vietas jas sutvarkė, uždegė atminimo žvakelių ir papuošė gėlėmis.
 
Šios kelionės tikslas buvo ne tik susipažinti su istorinėmis detalėmis, pamatyti Laisvės kovų įamžinimo vietas, bet ir jas sutvarkyti, padėti gėlių ir uždegti atminimo žvakelių. Kelionė prasidėjo Šakių kapinėse prie Tremtinių memorialo, toliau tęsėsi Lukšiuose, kur prie bažnyčios pastatyti net šeši atminimo ženklai. Vėliau renginio dalyviai vyko į Pelenius, kur piliakalnyje stovi kryžius Aleksandro Grybino - Fausto atminimui, Valkų miške sutvarkė dviejų paminklų aplinką, greta kurių vis dar aiškiai matomos bunkerių vietos.

LPKTS Šakių filialo nariai Lekėčius pasiekė, kai miestelio žmonės rinkosi į bažnyčią sekmadienio pamaldoms. Jie padėjo gėlių prie Nepriklausomybės dešimtmečiui skirto paminklo, kuris išliko visus okupacijos metus, nors ir buvo niokotas. Pasigrožėję miesteliu jie leidosi į miškus, kur be visureigių nebūtų pravažiavę. Miškuose aplankė kartu vykusiems Šakių rajono buvusiems tremtiniams dar nežinomą atminimo vietą - medinį kryželį, pritvirtintą ant medžio greta partizanų bunkerio. Vėliau dalyviai vyko į Agurkiškę, sustojo aplankyti paminklų ansamblius Žalgirio rinktinės partizanams Griškabūdyje ir Vyčio kuopos partizanams Skaistgirių kaime.

Artėjant Visų Šventųjų dienai, Vėlinėms, susimąstykime, kam turime būti dėkingi už Lietuvos laisvę ir uždekime atminimo žvakelę prie partizanų, tremtinių memorialų, kryžių, paminklų, atminimo ženklų ar tiesiog ant nelankomo, apleisto kapo. Uždekime žvakelę savo širdyse visiems, mylėjusiems Tėvynę Lietuvą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.