Eilės gimtajam kraštui - nuoširdžios ir įtaigios

laureataiPraėjusį savaitgalį, gruodžio 20-ąją, artėjančių Šv. Kalėdų laukimo nuotaika ir kūrybinis polėkis apgaubė visus, susirinkusius į baigiamąjį rajoninio eilėraščių konkurso „Eilės gimtajam kraštui“ renginį.
 
Nuotr. Geriausiais poezijos posmų kūrėjais pripažinti 24 autoriai, kurie ir tapo konkurso nominantais.
 
Šio konkurso sumanytojai ir organizatoriai Seimo narys Mindaugas Bastys bei jo padėjėja Ilona Leleivienė dalyvauti eilėraščių konkurse pakvietė visą rajono bendruomenę, - moksleivius, jaunimą, brandaus amžiaus žmones. Konkurso iniciatoriai džiaugėsi, kad ši idėja sulaukė susidomėjimo ir eilėraščių konkurse  dalyvavo tikrai gausus būrys šakiečių. „Šis konkursas savotiškai įsiliejo į šių 2014 –ųjų – grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio metų – gausių rajoninių renginių skaičių. Konkursui pateikti eilėraščiai  persunkti meile savo gimtajam kraštui. Tokios puikios eilės parašytos išties su didžiuliu įkvėpimu. Akivaizdu, kad kurianti visuomenė savyje turi tikrai daug potencijos“,- sakė konkurso sumanytojas M. Bastys, nuolat rajone inicijuojantis vienokius ar kitokius kūrybinius konkursus, įtraukiančius rajono žmones į nepakartojamą kūrybinį procesą.

Konkurso vertinimo komisijai savo kūrybą pateikė net 67 autoriai, sukūrę netoli šimto eilėraščių. Svarbu tai, kad konkursui buvo pateikti niekur anksčiau nepublikuoti posmai. Šakiečių kūrybą vertino solidi komisija,- poetė Dalia Teišerskytė, režisierius Arvydas Šlepikas ir aktorė Doloresa Kazragytė. Geriausiais poezijos posmų kūrėjais pripažinti 24 autoriai, kurie ir tapo konkurso nominantais. Jiems baigiamojo renginio metu buvo įteikti padėkos raštai ir kūrybinį polėkį simbolizuojančios nominacijos, kurias sukūrė lukšietė keramikė Eglė Kurcikevičienė. Patys brandžiausi eilėraščiai atsidūrė neseniai išleistoje pirmojoje kompaktinėje plokštelėje „Eilės gimtajam kraštui“. Joje šakiečių eilėraščius įgarsino skaitovai, aktoriai Doloresa Kazragytė ir Henrikas Savickis. Beje, geriausias eiles sukūrusiems moksleiviams jau yra padėkota, - M. Bastys kiek anksčiau lankėsi rajono mokyklose ir geriausiems autoriams įteikė padėkos raštus. Tad šiame baigiamajame konkurso „Eilės gimtajam kraštui“ renginyje dalyvavo vyresniosios kartos konkurso dalyviai, - ne tik pradedantys kurti posmus autoriai, bet ir  gerai žinomi poetinio žodžio meistrai.

Šakiečių renginyje dalyvavo ir eiles skaitė komisijos narė, aktorė Doloresa Kazragytė. Viešnia buvo nustebinta, jog šakiečiai taip puikiai valdo plunksną, kad eilės, skirtos gimtajam Zanavykijos kraštui, yra itin  nuoširdžios, išgyventos ir įtaigios. Pasak aktorės, nieko nėra gražiau ir prasmingiau už kuriantį žmogų. Aktorė D. Kazragytė perskaitė konkurso nominantų, poezijos mylėtojams gerai pažįstamų  Onutės Jasinskienės, Birutės Danielienės, Danutės Batisienės, Ritos Mockeliūnienės ir kitų autorių kūrinius. Šeimyninis šakiečių Remigijaus Poderio ir jo dukros Rimutės duetas renginio metu žiūrovams padovanojo visą pynę naujų dainų apie gimtinę. Tai išties originalūs kūriniai,-  R. Poderis geriausioms konkurso autorių eilėms sukūrė muziką.

„Man kuriantis, dainuojantis ar eiles rašantis žmogus, yra be galo gražus. Jis tiesiog panašus į Dievą...“- atsisveikindama su šakiečiais kalbėjo aktorės D. Kazragytės, linkėdama jiems ir toliau kurti eiles, besiliejančias tiesiog iš širdies.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.