Šakiuose - it vaikystės mieste!

vaikaiPraėjusį sekmadienį Šakiuose, J. Lingio parke vyko bene viena iš linksmiausių švenčių – „Vaikystės miestas“, kurią organizavo Šakių kultūros centras. Ši šventė surengta birželio pirmąją dieną minimos Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga. Netylantis vaikų juokas ir didelis būrys šventės dalyvių sukūrė itin linksmą bei jaukią atmosferą.
 
Nuotr. Vaikų dienos centras „Gelbėkit vaikus“, minėdamas savo veiklos 15 metų sukaktį, surengė pasirodymą.
 
Koks gi vaikystės miestas be prizų, siurprizų ir kitų įvairiausių staigmenų? Šventės vedėjais bei tvarkos prižiūrėtojais buvo ne kas kitas kaip Karlsonas ir Pepė Ilgakojinė. Šventės kaltininkus – vaikučius bei jų tėvelius įspūdingais pasirodymais džiugino Šakių meno mokyklos choreografijos skyriaus mokiniai, taip pat Meno mokyklos saksofonistų ansamblis ir pučiamųjų orkestro mokiniai.

Tautiniais šokiais saulėtąjį sekmadienį pamalonino šokių kolektyvas „Pynė“, o visiems gerai žinoma Šakių kultūros centro šokių grupė „Viva“ džiugino šiuolaikiniais šokiais. Dainų juk niekada nebūna per daug, todėl kelias dainas susirinkusiesiems taip pat padovanojo Vaikų šokių ir muzikos grupė „Šmiki šmaki“.

Garsusis Šakių cirko mokyklos kolektyvas „Šypsena“ kaip visada maloniai nustebino savo pasirodymais, kurie nepaliko abejingų nei mažųjų, nei suaugusiųjų tarpe. Dar daugiau dainų šakiečiams Vaikų gynimo dienos proga padovanojo Plokščių mokyklos ansamblis, taip pat duetas.

„Vaikystės mieste“ buvo galima ne tik klausytis dainų, stebėti šokių bei cirko pasirodymus, tačiau visi norintieji užsiimti aktyvesne veikla galėjo dalyvauti sporto varžybose, kurias organizavo rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Rima Mozūraitienė.

Vaikams buvo pateiktos penkios sporto rungtys - orientacinė rungtis „Lobių ieškojimas“, Milžinų stalo futbolas, kurį žaidė dvi komandos po 6 vaikus. Taip pat vyko nuotaikingas žaidimas reakcijos ugdymui su lazdomis bei paspirtukų lenktynės. Kad tėveliai nenuobodžiautų buvo surengta jų ir vaikų pasitikėjimo rungtis su virvėmis. Rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti saldžiais prizais ir sporto inventoriumi.

Šią dieną nebuvo pamirštas ir Vaikų dienos centras „Gelbėkit vaikus“, kuris paminėjo savo penkiolikos metų jubiliejų ir šventės dalyviams surengė mini pasirodymą.

Mažuosius šventės dalyvius džiugino ir arkliukai atvykę iš pačios Viešvilės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.