Plokščiuose atidarytas „Vilties žiedas“

vilties ziedas atidarymasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Birželio 10 d. plokštiečiams buvo itin šventiška. Nors VšĮ „Vilties žiedas“ padalinio Mišrių socialinių paslaugų centras veikia jau kurį laiką, tą dieną vyko pristatymo šventė, į kurią sugužėjo ne tik miestelio gyventojai, bet ir būrys sveikintojų iš Marijampolės bei kitų apskričių.
 
Nuotr. Po pastato pašventinimo (iš kairės) Šakių parapijos klebonas Antanas Matusevičius, Mišrių socialinių paslaugų centro direktorė Gintė Motiejaitienė bei „Vilties žiedo“ direktorė Lucija Jurgelaitienė perkirpo simbolinę juostelę.
 
Centro parkelyje vykusi šventė prasidėjo Šakių klebono Antano Matusevičiaus centro pastato šventinimu.

„Kai susirenkame švęsti, susirenkame pajausti, kad esame vienas kitam reikalingi. Šis centras turi būtent tokią paskirtį – padėti įvairių poreikių turintiems žmonėms, palengvinti jų gyvenimą“, – kalbėjo klebonas prieš šventindamas pastatą.

Lietuvos televizijos ir radijo laidų vedėja Aušra Kilkuvienė, vedusi centro atidarymo šventę, į sceną pirmiausiai pakvietė buvusios Plokščių žemės ūkio bendrovės vadovą Vytautą Bitiną, kuris už simbolinį litą rajono savivaldybei pardavė pastatą. Jame dabar įsikūrė Mišrių socialinių paslaugų centras. Už tai atsidėkodami rajono meras Juozas Bertašius ir „Vilties žiedo“ vadovė Lucija Jurgelaitienė juokaudami, kad grąžina skolą, V. Bitinui įteikė po sidabrinį litą.

V. Bitinas, priimdamas „skolas“, palinkėjo, kad centre gyventojų būtų penkissyk mažiau negu tarybiniais laikais dirbusių specialistų, – čia jų tuomet buvo 105.

„Ši diena ilgai laukta – daugiau nei aštuonerius metus. Matėme šio pastato viziją, bet mums ilgai nesisekė. Kalbėjom, tarėmės, buvo daug visko. Kodėl Plokščiai? Tai nuostabus Lietuvos kampelis“, – pasakojo L. Jurgelaitienė.

Kaip kalbėjo renginio vedėja, kartais daug norime, bet ne viskas pavyksta. Tuomet labai svarbu bendraminčiai, kad kažkas palaikytų, patartų. Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė buvo tas žmogus, kuris steigiant centrą rado kelių, kai atrodė jau yra akligatvis, sakė tinkamus žodžius laiku ir vietoje, siekė, kad centras pirmiausiai būtų reikalingas bendruomenei.

„Svarbiausia – pastatui įkvėpti dvasią. Atrasti tokius žmones, kurie čia dirbs, padės kitam žmogui“, – kalbėjo Seimo narė.

Drauge su V. V. Margevičiene į sceną atėjo ir Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, kuris džiaugėsi, kad Plokščiuose, laimingame miestelyje, skleidžiasi „Vilties žiedas“.

„Džiaugiuosi, kad jis skleidžiasi ne didmiesčiuose, ne ten, kur vien valstybės pinigai, bet ir Plokščiuose bei kitur, kur viskas kyla iš didelės, gražios sinergijos, kur yra privati iniciatyva ir atvira širdis. Mano dideliu įsitikinimu, ne politika ir ne valdžia padarys žmones laimingais. Laimingais žmones padarys tai, kas yra tarp valstybės ir jų, padarys bendruomenė, bažnyčia, šeima, gildija, bendrija, toks bendradarbiavimas, koks yra čia“, – teigė A. Vidžiūnas.

Marijampolės savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Daiva Pankauskienė pasakojo, jog Plokščiuose veikiantis Mišrių socialinių paslaugų centras ją sužavėjo.

„L. Jurgelaitiene iš pirmo karto nepatikėjau. Ji atvyko pasakodama apie būsimą centrą, kad į jį bus priimami žmonės iš visos apskrities, tačiau aš pasakiau, kad Marijampolėje jau tariamės su privačiais globos namais, kad galbūt ten atidarysime savarankiško gyvenimo namus. Tačiau, kai atvykau į šį centrą, mane, kaip sakoma „užvedė“. Širdimi pasilikau čia“, – mintimis dalijosi D. Pankauskienė.

Tą dieną norinčiųjų ištarti gražių žodžių buvo ne vienas. Renginio svečiai taip pat galėjo pasiklausyti operos solistės Rasos Juzukonytės atliekamų dainų, aktorės ir rašytojos Doloresos Kazragytės šmaikščių pasakojimų, Rugilės Kazarian čirpinamo smuiko, kaimiškos muzikos kapelos „Jonis“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.