Bendruomenių sąskrydyje - zanavykų sumedžiota antis

bendruomeniu saskrydisBirželio 13 d. Užlėnyje (Ukmergės raj.) vyko tryliktasis  Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos renginys – bendruomenių sąskrydis. Jame dalyvavo ir mūsų rajonui atstovavo daugiau nei 30 kaimo bendruomenių atstovų. Šventės metu buvo pristatyti geriausi bendruomeninių organizacijų įgyvendinti projektai, gyvenamųjų vietovių ,,Kaimas, kuriame noriu gyventi“ vizijos, Lietuvos rekordų knygoje užregistruota ilgiausia juosta.
 
Nuotr. Zanavykijos kraštą ir dešimties jo bendruomenių verslumo žemėlapį šiemet sąskrydyje pristatė naujasis rajono savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis (dešinėje).
 
Sąskrydžio metu netrūko gerų įspūdžių ir reginių. Kiekviena rajono bendruomenių sąjunga buvo parengusi prisistatymą ir pateikė savo viziją „Kaime, kuriame norime gyventi“, vaišino įvairiausiais skanumynais. Šakiečiai susirinkusiesiems pateikė panemunėje sumedžiotą ir skaniai iškeptą antį. Nors, pasak Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkės Grinutės Šnirpūnienės, tai nėra tradicinis mūsų krašto patiekalas, tačiau norėjosi kažkuo visus nustebinti. Ir jiems pavyko. Sąskrydžio dalyviai liko sužavėti zanavykų išradingumu.

Sąskrydyje varduvių proga buvo pagerbti ir klevo lapų kepurėmis vainikuoti Antanai ir Antaninos. Linksmosiose sporto varžybose teko mėtyti lėkšteles, pasagą ir aulinį batą. Mūsų bendruomenių atstovai prizinių vietų nelaimėjo. Juk svarbiausia dalyvauti ir gerai praleisti laiką.

Šiemet šakiečiams talkino rajono savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis. Jis ne tik pristatė mūsų Zanavykijos kraštą, dešimties jo bendruomenių verslumo žemėlapį, viliodamas jose apsilankyti, bet ir padainavo svajingą dainą apie Suvalkiją. Jam pritarė Slavikų bendruomenės centro pirmininkė Renata Baltrušaitienė. Susirinkusieji ją palydėjo smagiais plojimais.

Šiemet sąskrydžio dalyviai į šventę atvyko ne tuščiomis. Kiekvienas atsivežė po tautinę juostą! Buvo kuriama ilgiausia Lietuvos bendruomenių juosta. Susikibę rankomis trimis ratais apjuosę sąskrydžio kiemelį bendruomeniečiai laukė, kol bus pamatuotas jos ilgis. Taip nusidriekė nuvilnijo net 450 metrų ilgio juosta, kuri buvo įtraukta į  Lietuvos rekordų knygą, kaip  ilgiausia juosta.  

Pavakariais prasidėjo linksmasis subatvakaris „Kartu su Lietuva“, kuris ir vainikavo bendruomeniečių sąskrydį.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.