Ragaučius – tarp 10 geriausių Lietuvoje

Valstybinio turizmo departamento kartu su Europos Komisija organizuojamuose geriausių Lietuvos gastronominių projektų rinkimuose lapkričio 19 d., triumfavo šakotis.

Kavinės-picerijos „Kiba“ projektas „Zanavykų ragaučius – maisto tradicijos iš Zanavykų krašto“ pelnė garbingą 4 vietą iš 10 geriausių Lietuvoje.

Atvykę į Šakius, visi, norintys pažinti šio krašto maisto kultūros tradicijas, kavinėje-picerijoje „Kiba“ gali puikiai praleisti laiką, užsisakę edukacinę-pažintinę programą „Zanavykų ragaučius“. Svečius pasitiks svetinga gaspadinė ir jos mergučės, pasodins už vaišėmis nukrauto stalo, sočiai pavalgydins, o kol svečiai vaišinsis, gaspadinė gražia zanavykiška šnekta papasakos apie zanavykų virtuvę ir buitį, kulinarines subtilybes ir paslaptis. Svečiai patirs tikrą šio krašto vaišingumą, viską išragaus ir sužinos, kas yra lendrinkos, košeliena, kugelis, paragaus tradicinių zanavykų krašto valgių: rūkytų mėsos gaminių, sūrių, patiekalų su sėmenų aliejumi, įdarytos kopūsto galvos, morkų saldainių, naminės giros, gilių kavos. Visi patiekalų receptai autentiški, gaminami pagal senolių pasakojimus.
 
Daugiau nei 10 metų Europos Komisija vykdo projektą „Europos turizmo traukos vietovės“ (ang. „European Destinations of Excellence“, EDEN), kurio tikslas – atkreipti dėmesį į Europos turistinių vietovių įvairovę, vertę, originalumą bei skatinti naujų turizmo krypčių plėtrą.

Paraiškas konkursui galėjo teikti netradicinės vietovės, veikiančios arba teikiančios gastronominio turizmo paslaugas mažiausiai 2-ejus metus ir siūlančios autentišką turistinę gastronominę patirtį, naudojančios vietos žaliavas. Turistinėje vietovėje pagal konkurso kriterijus turi būti užtikrinamas vietos savivaldos ar bendruomenės bendradarbiavimas ir įsitraukimas į gastronominio produkto populiarinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.