Jauno vyno šventė – net išrankiausiems vyno mėgėjams

vyno degustacija2Praėjusį šeštadienį Zyplių dvare buvo surengta Lietuvos vyndarių asociacijos (LVA) jauno vyno šventė „Žalias vynas“.

Nuotr. Vynų vynu, surinkęs 4156 balus, išrinktas vyndario Valentino Kaminsko saldus raudonas juodųjų serbentų vynas.

Toks jau tradicija tapęs renginys vyko šeštus metus iš eilės ir šiais metais surinko rekordinį dalyvių ir svečių skaičių –  apie 160. Ir jie visi buvo ne tik dalyviai, bet ir teisėjai. Šventė prasidėjo LVA prezidentui Romualdui Dapšiui įteikus pažymėjimus trims naujiems asociacijos nariams ir palinkėjus visiems konkurso dalyviams sėkmės.

Sveikinimo žodį tarė Lietuvos vynuogininkų asociacijos prezidentas Steponas Puipa ir Zyplių dvaro šeimininkas Vidas Cikana. Apie midaus istoriją ir šio gėrimo subtilybes papasakojo midaus gamintojas, LVA narys Erikas Augustinavičius.
 
Po to vyko vynų varžytuvės. Dvidešimt aštuoni vyndariai visų vertinimui pateikė 27 vyno ir penkias midaus rūšis. Vynų varžytuvės vyko keturiose kategorijose – sauso, pusiau sauso, pusiau saldaus ir saldaus vyno.

 Iš pateiktų degustavimui vynų rūšių daugiausia, net aštuoni, buvo pagaminti iš serbentų uogų. Tradiciškai saldūs vynai ir midus pelnė žymiai daugiau dalyvių simpatijų nei sausi ar pusiau sausi vynai – tad ir vynų vynu, gavęs daugiausia balsų, išrinktas Valentino Kaminsko juodųjų serbentų saldus vynas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.