Šakiečiams lygių nebuvo ir Latvijoje

cirkas jurmalojePraėjusią savaitę Šakių cirko mokyklos auklėtiniai dalyvavo tarptautiniame menų festivalyje „Baltic stage“, kuris vyko Jūrmaloje (Latvija). Aukščiausius įvertinimus nuolat gaunantys cirko artistai buvo pastebėti ir čia.

Nuotr. Šakių cirko mokyklos auklėtinės (vadovai Itana ir Raimondas Januševičiai) Jūrmaloje vykusiame festivalyje originaliame žanre buvo įvertintos aukso medaliu.

Kompetentingą komisiją itin sužavėjo cirko mokyklą lankančių merginų pasirodymas „Piramidė“, už kurią jos originaliame žanre buvo apdovanotos aukso medaliu. Pasak cirko mokyklos vadovės Itanos Januševičienės, apie dalyvavimą šiame tarptautiniame festivalyje buvo galvota jau praėjusiais metais. Tačiau ilgai mąsčius, svarsčius, susidėliojus visus „už“ ir „prieš“ pernai buvo nuspręsta į jį nevykti.
 
„Iš tikrųjų mes stengiamės rinktis tokius festivalius ar konkursus, kuriuose turime galimybių ne tik parodyti savo sugebėjimus, bet turime tikslą stengtis tapti geriausi“, – komentavo I. Januševičienė.

Visgi šiais metais, sužinojus apie vėl vyksiantį „Baltic stage“, buvo nuspręsta išmėginti savo jėgas. Nuvykus į vietą paaiškėjo, jog tiek varžovai, tiek dalyvius vertinusi komisija buvo „kietas riešutėlis“.

„Pamačiusi kitų dalyvių pasirodymus pradėjau abejoti mūsų sėkme, tačiau dar kartą įsitikinau, jog neverta. Auksas mūsų“, – neslėpdama džiaugsmo pasakojo vadovė.

Tarptautiniame festivalyje taip pat dalyvavo cirko žanro artistai iš Utenos. Festivalyje atskirose grupėse varžėsi vokalistai, choreografijos bei originalaus žanro atstovai, kuriuos vertino trys skirtingos komisijos. „Baltic stage“ festivalyje pasirodė dalyviai iš Latvijos, Ukrainos, Rusijos bei Anglijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.