Globojamiems vaikams – šunų terapija

sunu terapija
Nuotr. Vaikai noriai bendravo, žaidė bei atlikinėjo įvairius pratimus su šuniukais.


Praėjusią savaitę Šakių socialinių paslaugų centre dešimties globojamų vaikų laukė staigmena – šunų terapija, suteikusi vaikams daugybę gerų emocijų.
 
Nuo praėjusių metų liepos centre kartu su savitarpio paramos grupės mokymais pravesta 30 mokymų globėjams bei įtėviams. Tačiau paskutinysis susitikimas buvo kitoks, nes centre dirbančioms ir mokymus vedančioms darbuotojoms Brigitai Valatkaitytei ir Kristinai Vilytei kilo mintis dėmesį parodyti ir globojamiems vaikams. Tad, pasikvietus Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentes Inetą ir Sonatą ,suorganizuotas pirmasis šunų terapijos susitikimas.

Tikriausiai ir pačios idėjos iniciatorės nesitikėjo, kad ši terapija taip pasiteisins, nes jau nuo pirmųjų akimirkų nuo vaikų veidų nedingo šypsenos. Centre svečiavosi trys terapiniai šunys: Brabanto grifonas Jaris, nykštukinis pudelis Kaštonė ir borderkolis Mūza.

Vaikai šuniukus ne tik glostė, bet su jais atliko įvairius pratimus, darė jiems šukuosenas, žaidė, vedžiojo, klausė širdies dūžių ir net leidosi, kad šuniukai vaikščiotų ant jų nugarų. Galiausiai terapijos dalyviai net nenorėjo su jais atsisveikinti.

Pasak B. Valatkaitytės, šunų terapija pasirinkta todėl, kad ši reabilitacija atpalaiduoja, gerina fizinę, emocinę sveikatą, pažintinius bei socialinius įgūdžius.

Planuojama ir toliau organizuoti tokią terapiją, tačiau vaikų skaičius ribojamas, optimalus skaičius –10 vaikų. Be to, jau nuo balandžio 10 d. centre prasidės ir naujos grupės globėjų bei įtėvių mokymai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.