Drauge per Septynių brolių miegančiųjų dieną

draugyste
Nuotr. Lukšių klubo „Draugystė“ aktorės scenoje šauniai įkūnijo pasakų herojus, pasijuokė iš žmonių įpročių, atskleidė žmonių ydas.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kasmet Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos Lukšių klubas „Draugystė“ rengia miegalių dienos šventę, į kurią suguža panašaus likimo žmonės iš viso rajono. Lukšiečiai šiemet parengė spektaklį, kuriuo liko sužavėti visi šventės dalyviai.

Lyrišku pasakojimu apie liepų aromatą ir žiedų spalvas šventę pradėjusios septynios klubo „Draugystė“ narės, it tie Septyni broliai miegantys, pakvietė vasarą įsileisti į širdis...

Kaip kalbėjo klubo „Draugystė“ pirmininkė Vida Bacevičienė, šios šventės sumanytoja yra Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė, kuri ir pamėtėjo lukšiečiams mintį – rengti miegalių šventę. S. Vasaitienė pasidžiaugė, kad Lukšiuose ši šventė prigijo, džiaugėsi aktyviais „Draugystės“ klubo nariais ir jau penkerius metus suorganizuojama vis kitokia, išradinga miegalių šventė.

Kasmet į šventę susitikti ir pabendrauti atvyksta janukiškiečiai, jie šiais metais kartu su vadove Rimgaile Ralickiene visiems šventės dalyviams linkėjo daugiau saulės ir dovanojo ansambliečių atliekamas dainas.

Kriūkų klubo „Paunksmė“ vardu kalbėjusi Anelė Mockaitienė atviravo, kad pavydi kaimynams lukšiečiams, kad šie turi kur susirinkti, rengti šventes, pasak pirmininkės, kriūkiečiams tenka burtis ankštose mokyklos patalpose.

Filosofinėmis mintimis apie žmogaus ir gamtos harmoniją prabilo Lukšių seniūnas Vidas Cikana, jo manymu, žmogus per daug kišasi į gamtos procesus.

„Kad taip renginio organizatoriai per Septynių brolių miegančiųjų dieną užmigdytų visus, pavyzdžiui, lukšiečius... tai nors dienelę gamta pailsėtų, o žmogus susilietų su ja...“ – šmaikštavo seniūnas ir dėkojo Lukšių krašto žmones su negalia subūrusiai V. Bacevičienei.

Lukšių klubas „Draugystė“ yra subūręs teatro grupę, jos nariai šiemet šventės dalyviams sekė pasaką apie kaime belikusią vienintelę nuotaką, kuriai piršosi pasakų herojai – nemirtingasis Koščėjus ir kaimo vaikinas Jonelis. Spektaklis perpintas pasakų motyvais ir šiandienos žmonių gyvenimo epizodais.

Gausiais plojimais ir gėlių žiedais sutiktos klubo „Draugystė“ aktorės Zita Adomaitienė, Loreta Liutvinienė, Zita Aštrauskienė, Elvyra Tamkevičienė, Marytė Makūnienė ir V. Bacevičienė. Šios už kantrybę, pakantumą dėkojo savo režisierei Birutei Dovydaitienei.

„Su kokiu entuziazmu, noru vaidinti jos lipa į sceną! Per repeticijas šios moterys man taip praturtina dvasią. O žinant, kad jos turi negalią... neišgirdau nė karto jokios dejonės iš jų lūpų. Pabuvus su jomis, po repeticijų... tada ir man nieko neskauda“, – neslėpė emocijų B. Dovydaitienė.

Dar ilgai likimo draugai šnekučiavosi prie arbatos puodelio ne tik apie nuolat pliaupiantį lietų, bet džiaugėsi, kad dar gali sueiti draugėn ir dalytis džiaugsmais ir tuo, kas kiekvienam brangu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.