„Sintuola“ ir „Girėnai“ koncertavo Vengrijoje

vengrija
Nuotr. Koncertinė kelionė į Vengriją – tai jau antrąkart kartu organizuojama bendra sintautiškių ir girėniškių išvyka į užsienį. 2015 m. jie drauge liaudišką šokį dovanojo Slovakijos Krivany miesto gyventojams.

Šakių kultūros centro Girėnų laisvalaikio salės pagyvenusių žmonių šokių grupė „Girėnai“ (vadovė Vitalija Venienė) ir Sintautų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Sintuola“ (vadovė Vida Čeplevičienė) pirmadienio ryte grįžo iš koncertinės kelionės Vengrijoje, kurioje šokėjai dalyvavo XXV Vac miesto šventėje.
 
Vac miesto šventė – tradicinis, tris dienas trunkantis renginys, kuriame savo meistriškumą demonstruoti atvyksta labai daug įvairaus žanro dalyvių iš svečių šalių bei Vengrijos.

Šakiečiai savo pasirodymu miestelėnus ir svečius džiugino liepos 22 d., šeštadienį, vykusiame koncerte.

 Šventės organizatoriai nesitikėjo ir buvo labai nustebinti, kad mūsų krašto šokiai yra tokie trankūs, nuotaikingi: kaip pasakojo kolektyvų vadovės, nuo mūsų šokėjų pasirodymo lingavo scena, neatlaikė scenos tvirtinimo konstrukcijos, trūko lynai, krito apšvietimo lempos. Šakiečių pasirodymas vengrams labai patiko, tai liudijo gausūs žiūrovų aplodismentai. Palaikyti ir pasidžiaugti lietuvaičių pasirodymu iš Budapešto atvyko Lietuvos Respublikos ambasadorė Vengrijoje Rasa Kairienė su vyru ir grupe ambasados darbuotojų.  

Ši „Sintuolos“ ir „Girėnų“ kelionė į šventę kartu buvo ir pažintinė. Lepinami karštos Vengrijos saulės, kuri vidurdienį orą įkaitindavo net iki 38 laipsnių karščio, ekskursijos dalyviai lankė istorines Vengrijos vietas: Dievo Motinos bažnyčią, buvusius Karalių rūmus, Parlamento rūmus, žavėjosi Budapešto miesto architektūra, apsilankė Marcipanų muziejuje, plaukdami laivu Dunojaus upe grožėjosi apšviestu vakariniu Budapeštu, maudėsi Balotono ežere, ragavo nacionalinių valgių, lankėsi Borhaz Gergely vyno darykloje, pramogavo vandens parke, zoologijos sode. Aplankė ir senąją vengrų sostinę Višegradą bei Sentendre miestelį.

„Įspūdžių labai daug ne tik iš šventės, bet ir iš pamatytų vietų. Neapsakomo grožio gamta – ypač sužavėjo kalnai. Už sėkmingą kelionę dėkojame Šakių „Varpo“ mokyklos mokytojui Dariui Šlėderiui ir 29-erius metus Vengrijoje gyvenančiai lietuvei, profesionaliai gidei Jonei Mayer su vyru Pėteriu“, – dėkojo vadovės.

Koncertinė kelionė į Vengriją – tai jau antrąkart kartu organizuojama bendra sintautiškių ir girėniškių išvyka į užsienį. 2015m. jie drauge liaudišką šokį dovanojo Slovakijos Krivany miesto gyventojams. Vac – miestas šiaurės Vengrijoje, 34 km į šiaurę nuo Budapešto, rytiniame Dunojaus krante, turintis daugiau kaip 33 tūkst. gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.