Naumiestiečių teatras nominuotas geriausiu

Rugpjūčio 25 d. Zypliuose vyko tradicinis komedijų festivalis „Juokiasi zanavykai“, kuriame dalyvavo penki meno kolektyvai. Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mėgėjų teatro „Savi“ vadovės Laimos Mockevičienės režisuotas spektaklis „Buvo buvo, kaip nebuvo“ pripažintas geriausiu.

Pasak komedijų festivalio organizatorės Šakių kultūros centro režisierės Gražinos Guzovijienės, festivalyje dalyvavo penki mėgėjų teatrai – Šakių sielos draugų mėgėjų grupė „Harmonija“, Birštono kultūros centro suaugusiųjų teatras, Kauno rajono Ramučių kultūros centro Vaškonių laisvalaikio salės suaugusiųjų mėgėjų teatras „Siena“, Kalvarijos savivaldybės kultūros centro Jungėnų kaimo teatras ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centro mėgėjų teatras „Savi“. Būtent naumiestiečių spektaklis „Buvo buvo, kaip nebuvo“, pastatytas pagal Augustino Griciaus komediją, bei pagrindinis personažas – kolūkio pirmininkas, kurį įkūnijo Artūras Pečkaitis, nuskynė visus laurus.
 
„Na ir kaip galima nesidžiaugti! – neslėpė emocijų teatro vadovė. – Juk iš penkių dalyvavusių spektaklių buvome atrinkti pačiais geriausiais! O už kolūkio pirmininko personažą Artūras Pečkaitis tituluotas geriausiu pagrindinio vaidmens atlikėju! Tad ne tik žiūrovams suteikėme daug gerų emocijų, bet ir patys pasikrovėme nenusakomai malonaus jaudulio ir gerumo.“

Kaip pasakojo L. Mockevičienė, gegužės 1-ąją žiūrovams pristatyta komedija „Buvo buvo, kaip nebuvo“ ne tiek vaizdavo sovietinių laikų kolūkių gyvavimą, kiek parodė, jog tais laikais taip pat atsirasdavo žmonių, kurie nesitaikstė su esama santvarka. Tad prieš 50 metų A. Griciaus pastebėti ir labai gražiai pristatyti personažai šiandien spektaklyje buvo tik kiek paryškinti.

„Norėjome per komiškumą, per šaržuotus pirmininko, sekretorės, paukštininkės ar buhalterio personažus parodyti to meto absurdiškumą. Kaip taip žmonės galėjo gyventi, – pristatė teatro „Savi“ vadovė. – Graži kalba, ryškūs personažai, žmonės džiaugėsi galėdami juos suvaidinti.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.