Varlyčių karalystė Lukšiuose plečiasi

varliu namelis
Kolekcionierės Redos Pečiulienės-Šilingės vyras pasirūpino žmonos svajone ir sode įrengė antrąjį varlių namelį. Asmeninio archyvo nuotr.


Gegužės paskutinį savaitgalį buvo oficialiai atidarytas antrasis varlių namelis. Jis, kaip ir pirmasis, įsikūręs Lukšiuose, toje pačioje Vingio gatvėje, tame pačiame kolekcionierės Redos Pečiulienės-Šilingės kieme. Šis namelis toks pat ypatingas savo eksponatais, skiriasi tik tuo, kad yra šiek tiek mažesnis už pirmąjį.
 
Varlių namelių šeimininkė Reda Pečiulienė-Šilingė sako, jog ji viena lauke ne karys – į varlišką gyvenimą su didžiuliu noru pasinėrė ir Redos vyras.

„Jis be galo daug padeda, viską prižiūri drauge. Kai iš Zyplių dvaro (čia buvo eksponuojama dalis varlių) parsivežiau savo varlytes ir dėl vietos trūkumo laikiau jas rūsyje, tai vyras paskatino ir išpildė mano svajonę – jis pasirūpino antrojo namelio statybomis ir jo įrengimu. Taip ir kilo ši idėja“, – didžiuojasi moteris.

Pandemijos metu išnaudoję laiką antrojo namelio statyboms, pasidžiaugę ramybe, šeimininkai dabar vėl su meile ir šiluma sutinka savo lankytojus.

Pasak Redos, sušvelnėjus karantino sąlygoms užklysdavo tik vienas kitas lankytojas, kada prasidėjo vakcinacija, pasirodė daugiau žmonių, atvykdavo šeimos.

„Šiuo metu sulaukiame didelio moksleivių susidomėjimo – užsuka pro šalį į ekskursijas vykstančios klasės. Pati esu pasiskiepijusi ir priimti svečių nebebijau, tačiau pasiteirauju, ar jie turi galimybių pasą ar galbūt jau gavę bent po vieną skiepo dozę“, – sako moteris.

Šiuo metu R. Pečiulienė-Šilingė dekoratyvinių varlyčių kolekcijoje turi net apie 5 tūkst. 300 eksponatų. Tai ir skulptūrėlės, ir magnetukai, ir papuošalai, ir visokiausi kiti suvenyrai.

„Žinoma, ir antrasis namelis jau užpildytas, tačiau daugiau plėstis su vyru neplanuojame. Vis keičiu eksponatus, atnaujinu varlytes, kurių panašių yra daugiau – išnešu, į jų vietą dedu naujas“, – pasakojo kolekcionierė, kurios kolekcija įtraukta ir į Lietuvos rekordų knygą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.