Kad mergaitė grįžtų į alėją, dar trūksta pusės reikiamos sumos

lietuvaite skulptura
Pinigai mergaitės skulptūros atstatymui renkami nuo praėjusių metų rudens. Šiuo metu sąskaitoje – pusė reikiamos sumos –10 tūkst. 150 eurų. Viliamasi, galbūt per šiuos metus pavyks surinkti ir kitą trūkstamą sumos dalį.

Kaip informavo Šakių verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė, didžiausią sumą skulptūros atstatymui yra skyrusi UAB „SDG“, kuri pervedė 5 tūkst. eurų. Sutelktumą bei geranoriškumą pademonstravo ir Vilniečių tautystės sueigų dalyviai, buvę gimtojo žodžio „Aidijos“ bičiuliai, kurie prie Šakių simboliu tapusios mergaitės sugrąžinimo prisidėjo 900 eurų. Viena iš bendrijos narių Albina Šiupinienė skelbė jau senokai „saugoję šiek tiek eurų kilniam reikalui“ ir norėjo atlikti šventą pareigą – nors tokiu būdu atiduoti skolą ir pagarbą bendrinės lietuvių kalbos ugdytojui Jonui Jablonskiui, prof. Juozui Pikčilingiui, mokytojams Jonui Augustaičiui, Marijai Puodžiukaitienei ir daugeliui kitų.
 
„Tegrįžta lietuvė mergaitė į alėją“, – rašė moteris.

Dar vienas iš didesnių prisidėjimų – paramos koncerto metu surinktos lėšos – 1 tūkst. 427 eurai. Kiti rėmėjai, pasak D. Palukaitienės, daugiausiai fiziniai asmenys, aukojantys ir 5, 20 ar 50 eurų. Yra asmenų, kurie pervedę ir 200 eurų. Iš rajono verslininkų prisidėję vos keletas, tad su verslo įmonėmis, sako Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Eglė Plančiūnienė, dar bus kalbamasi, bandoma juos paskatinti, kad prisidėtų.

„Šis darbas dar priešaky, gal dar kažkokių akcijų bandysime surengti, tačiau norėtųsi, kad per 2022-uosius surinktume visą reikiamą sumą“, – sakė E. Plančiūnienė.

Kęstučio Dovydaičio skulptūros „Simboliai laike“ mergaitė nepataisomai sugadinta autoįvykio metu 2020 m. rugsėjį, kai į ją atsitrenkė prekeivio automobilis. Skaičiuojama, kad skulptūros atstatymui gali reikėti apie 20 tūkst. eurų. Darbai, manoma, vyktų etapais, nes skulptūros formos neišlikusios.

Norintys ir galintys prisidėti prie inciatyvos, pinigus gali pervesti į Šakių miesto vietos veiklos grupės sąskaitą LT13 5011 7000 1400 0709, KU „Zanavykų bankelis“, mokėjimo paskirtis – „Parama paminklui“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.