Švęsdami pirmąjį gimtadienį džiaugėsi užsimezgusiais ryšiais ir bendryste

dienos centras 1m
Nors buvo užpūsta tik viena gimtadienio žvakutė, tačiau tortų ir kitų saldėsių tądien netrūko – dalį jų paruošė patys dienos centro auklėtiniai, mat čia jie turi virtuvėlę, kurioje šeimininkauja kartu su darbuotojomis. D. Pavalkio nuotr.


Agnė KEREIŠIŪTĖ

Rugpjūčio 11 d. savo pirmąjį gimtadienį šventė jauniausias Šakių vaikų globos namų padalinys – vaikų dienos centras. Prie gardėsiais nukloto stalo susirinko ne tik dienos centro auklėtiniai, bet ir jų mamytės, broliai, sesės – jaukiame vaikų šnaresio fone skambėjo padėkos, sveikinimo kalbos, netrūko džiugesio, jog vos metus veikianti įstaiga jau spėjo suburti tvirtą bendruomenę ir kartu susikurti tradicijas.

„Visada yra pradžių pradžia ir visi geri dalykai turi turėti priežastį, kad įvyktų. Ir šiandien stoviu šalia dviejų žmonių, kuriems daugiau nei prieš metus reikėjo priimti sprendimą, kad šitas centras gyvuotų, kad čia galėtų rinktis vaikučiai, kad būtų sukurta viskas, kas reikalinga, jog čia būtų gera. Į tai reikėjo įdėti daug pastangų, darbo, bet, visų pirma, priimti tą sprendimą, kad taip, mes tą darom“, – į dienos centro įkūrėjus Virginijų ir Daivą Kelertus kreipėsi bei jiems dėkojo evangelikų liuteronų kunigas Juozas Mišeikis.

Pasiteiravus, kokios gi šio sprendimo ištakos, V. ir D. Kelertai kone sutartinai teigė, jog viską diktavo akivaizdus poreikis.

„Pagalvojome, kad vieno vaikų dienos centro mieste tikrai neužtenka, juk Šakiuose yra tikrai daugiau nei keliolika vaikų. Be to, poreikis atsirado ir dėl mūsų centro globotinių ir darbuotojų vaikų užimtumo“, – pasakojo V.Kelertas.

Šiuo metu dienos centrą lanko 20 vaikų – į jį užsuka ir keletas globos namų gyventojų, tačiau dauguma centre besilankančių jaunuolių gyvena su savo šeimomis. Pasak darbuotojos Gerdos Demikienės, vietų skaičių planuojama didinti, mat norinčių čia praleisti laiką tikrai nestinga.

„Gaila, kad negalime priimti visų norinčiųjų, jau susidarė eilės – mūsų narių broliai ir sesės išgirsta, kad čia smagu, ir taip pat panorsta lankytis. Jauniausi centro lankytojai septynerių metų, o vyriausiasis – 16 m. Turime labai daug vietos, labai džiaugiamės, vaikai turi savo kampelius“, – sakė G. Demikienė.

Ir išties centro auklėtiniams gyventi susispaudus tikrai netenka – vaikų dienos centro patalpos įsikūrusios per du aukštus. Čia galima rasti privačių kambarėlių, skirtų norintiems prigulti popietės miego ar ramiai pažaisti kompiuteriu, bendrų erdvių, kuriose vyksta visus suburiantys užsiėmimai, tokie kaip vaikų ypač pamėgtas kino penktadienis. Centre įrengta ir virtuvė, kurioje mažieji kartu su darbuotojomis gaminasi valgyti, sudarinėja savaitės meniu, svarsto, kokių produktų reikės, ir kartu keliauja jų įsigyti.

„Centro darbuotojų dėka žinome, kad mūsų vaikai yra saugūs ir jais yra psirūpinta. Darbuotojai padeda paruošti pamokas, organizuoja įvairias ekskursijas, išvykas, vaikai dalyvauja projektuose, renginiuose, konkursuose, kepa pyragus ir mėgaujasi vieni kitų draugija“, – džiaugėsi mama Kristina Riaubė.

Tad per vienerius metus naujasis dienos centras spėjo gerokai užaugti. Pokytį aiškiausiai atspindi vaikai – praėjusią vasarą pirmąjį kartą nedrąsiai pravėrę duris, šiandien jie čia jaučiasi lyg namuose, į centro darbuotojas žvelgia pasitikėjimo kupinais žvilgsniais, o vienas be kito negali nė akimirkos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.