Skeptiškas žmonių požiūris į labdaringus renginius

labdara_koncertasSandra JUŠKAITĖ

Šaltą ir niūrų šeštadienio vakarą Šakių LIONS klubas kvietė visus mylinčius meną, klasikinę muziką bei neabejingus filantropinėms idėjoms į Zyplių dvare vykusį labdaringą vakarą. Labai negausiai susirinkusių žiūrovų laukė žinomų solistų nuostabiais balsais atliekami kūriniai, aukcionas ir loterija. Visi surinkti pinigai buvo skiriami Šakių rajono cukriniu diabetu sergančiųjų klubui „Linelis“ ir išsėtine skleroze sergančiai Ritai Povilaitienei.

Nuotr. Kartu su solistais  antrojoje koncerto dalyje pasirodė ir žirgas Mistika.


Vakaras prasidėjo LIONS klubo viceprezidentės Gintarės Dapkienės kalba, kuri nuoširdžiai dėkojo visiems nepagailėjusiems laiko, lėšų, nepabūgusiems darganoto rudeniško oro, taip pat tiems, kurių renginyje nebuvo, bet gerų tikslų vedami jie aukojo pinigus. LIONS klubas yra nereliginė ir nepolitinė organizacija, tai – didžiausia, aktyviausia visuomeninė organizacija pasaulyje, kuriai priklauso įvairių profesijų ir įvairaus amžiaus žmonės, norintys padėti tiems, kuriems ypač reikalinga pagalba. Prieš dvejus metus įsikūręs klubas jau suorganizavo kelis labdaros vakarus, koncertus, kalėdinius renginius ir vasaros stovyklas vaikams, dovanojo būtiniausius daiktus sunkiai besiverčiantiems asmenims. Bendraudami su Norvegijos LIONS klubu, šakiečiai sulaukė nemažai dovanų: greitosios pagalbos automobilio, skirtos lėšos suremontuoti vaikų procedūrinį kabinetą, esantį Šakių Pirminės sveikatos priežiūros centre, taip pat rūbų, buities reikmenų, buitinės technikos labdarų, kurios buvo išdalintos negalinčioms šių daiktų įsigyti šeimoms.
 
Penktą valandą turėjęs prasidėti Nacionalinio operos ir baleto teatro tenoro Vytauto Kurnicko ir solistės Gražinos Skinderytės-Kurnickienės koncertas šiek tiek vėlavo, tad lūkuriuojantys turėjo galimybę pasivaišinti renginio rėmėjų Gelgaudiškio kavinės-baro „Vakarų užuovėja“ siūloma nemokama taure vyno arba sulčių. Nepratę prie rudeniškos vėsos, žmonės būriavosi prie „Vakarų užuovėjos“ kioskelio,  kur galėjo nusipirkti karštos arbatos, kavos, ar suvalgyti skanų kąsnelį.

Mistikos pasirodymas kartu su solistais

Scenoje pasirodę vakaro vedėjai – Šakių LIONS klubo narė Edita Burdilauskienė ir Šakių kultūros centro renginių organizatorius Mindaugas Kriaučiūnas pristatė ištaigingais rūbais pasipuošusių, nuostabių balsų savininkų porą – Vytautą Kurnicką ir Gražiną Skinderytę-Kurnickienę, kurie pirmojoje koncerto dalyje atliko žinomus klasikos kūrinius. Visi buvo sužavėti solistų paprastumu, nuoširdumu ir šiltu bendravimu. Dažnas su šypsena veide stebėjo jų neslepiamus šiltus jausmus vienas kitam.

Antrojoje koncerto dalyje solistai grįžo ne tik persirengę, bet ir atsivesdami dar vieną solistę – rožiniais kaspinais išpuoštą žirgą, vardu Mistika. Be koncertinių pasirodymų Mistika dalyvauja ir varžybose, kurių ji nemėgsta, nes tai jai yra darbas, o koncertiniai pasirodymai – malonumas.

Draugiškai nusiteikusi Mistika pasirodymo metu klusniai vykdė solistų komandas, tačiau koncertui pasibaigus ir atėjus laikui vykti namo, ji nepajudėjo iš vietos ir solistai turėjo laukti, kol Mistika atsidžiaugs Zyplių dvaro aplinka ir įlips į aptvarą.

Sėkmingai parduoti aukciono darbai

Po įspūdingo solistų pasirodymo susirinkusieji buvo kviečiami į dvaro arklides, kur vyko Šakių meno mokyklos auklėtinių ir dailininkų darbų aukcionas. Nors žmonių buvo labai mažai, tačiau pasisekė parduoti visus meno kūrinius. Daugiausiai simpatijų pelnė ir už didžiausią 160 litų sumą buvo parduotas Mortos Burdilauskaitės „Natiurmortas“. Kova vyko ir dėl Viktorijos Paslaitytės-Čepaitienės paveiklso „Stotis“, kuris buvo parduotas už 120 litų. Už tokią pačią sumą buvo parduotas Gretos Mačaitytės molinis ąsotis. Kęstučio Dovydaičio nuostabų keramikos darbą „Rankos“, už šimtą litų įsigijo linksmasis darbų pristatinėtojas, LIONS klubo narys Algirdas Zokaitis. Šakių sporto klubo „Audra“ prezidentas už 110 litų įsigijo Giedrės Liutkevičiūtės keramikinę žvakidę ir Marijos Rinkevičiūtės paveikslą „Zyplių dvaras“, kurį padovanojo cukriniu diabetu sergančiųjų klubui „Linelis“. Prie labdaringo renginio prisidėjo ir Seimo narys Mindaugas Bastys už 60 litų įsigijęs Justės Kamaitytės molinę puodynę. Aukcione taip pat buvo parduoti Viliaus Vaivados, Giedrės Jasevičiūtės ir Aivijos Podeckytės darbai. Be visų šių darbų aukcioną papildė ir LIONS klubo nario Vido Cikanos medinė rūpintojėlio skulptūrėlė, kuri buvo parduota už 120 litų.

Loterijos metu traukiami laimingi bilietėliai nudžiugino beveik visus joje dalyvavusius, nes visiems buvo padovanota po mažą smulkmenėlę.

Šis labdaringas renginys parodė, kad Šakių rajono žmonės nėra linkę aukoti pinigų tiems, kurių jiems labai reikia. Tai galbūt parodo kraštiečių baimę dalyvauti tokiuose renginiuose, o galbūt įsivaizduojama, kad einant į tokius renginius reikia pasiimti storą piniginę ir klaidingai suprantama, kad ne už koncertą ar nebūtinai perkamą darbą aukcione reikia aukoti pinigus. Tai tik noras padėti sergantiems žmonėms. Penkiasdešimties litų auka tikrai nėra iš nuostabos verčianti išsižioti suma, o tik mažas žingsnis supratimo, gerų norų ir dosnumo link.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.