Mažiausias nedarbas – Lekėčiuose ir Kriūkuose

Per birželio mėnesį nedarbas Šakių savivaldybėje, lyginant su kitais apskrities rajonais, sumažėjo daugiausiai – 1,1 proc. punkto ir siekė 10,5 proc. Vis tik Šakiuose nedarbas yra 2 proc. didesnis už šalies vidurkį.

Daugiausiai bedarbių Šakių rajone yra Barzdų – 18,1 proc., Žvirgždaičių – 14,9 proc., Kudirkos Naumiesčio – 13,5 proc., Griškabūdžio – 13,5 proc., Plokščių – 13,3 proc. ir Slavikų – 12,1 proc. seniūnijose. Sudargo seniūnijoje nedarbas siekia 10,9 proc., Gelgaudiškio – 10,4 proc., Sintautų – 10 proc. Kidulių seniūnijoje nedarbas yra 9,2 proc., šiek tiek mažesnis nedarbas yra Lukšių – 8,9 proc. ir Šakių – 8,5 proc. seniūnijose. Mažiausias bedarbių skaičius rajone yra Lekėčių – 6 proc. ir Kriūkų – 6,7 proc. seniūnijose.

Birželio mėnesį Šakių savivaldybėje buvo įdarbinti 296 asmenys. Pastebima, kad darbo jėgos paklausa paskutiniais mėnesiais mažėja – darbdaviai darbo biržoje įregistruoja mažiau laisvų darbo vietų. Birželio mėnesį rajono darbdaviai įregistravo 94 laisvas darbo vietas – mažiausiai apskrityje. Didžiausias įsidarbinimo galimybes turėjo pagalbiniai darbininkai, pardavėjai, nekvalifikuoti statybos darbininkai, traktorininkai, slaugytojo padėjėjai, virėjai, pieno produktų gamintojai, valytojai, plataus profilio statybininkai, draudimo agentai.

Liepos 1 dieną Šakių rajone buvo 130 jaunų bedarbių iki 25 m. Registruotas jaunimo nedarbas per mėnesį Šakių savivaldybėje sumažėjo 3,0 proc.

Apskrities mastu Šakiai yra antras rajonas po Marijampolės, turintis mažiausią bedarbių skaičių. Daugiausiai bedarbių – Kalvarijos rajone – 14,5 proc. Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, liepos 1 dieną apskrityje buvo registruoti 9487 bedarbiai – 10,1 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.