Į naują strategiją – socialinio verslo paieškų keliu

Sausio 8 dieną rajono bendruomenių centrų lyderiai susitiko su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininke Guoda Burokiene, kuri ir toliau padeda šakiečių bendruomenių aktyvui susiorientuoti naujos 2014 - 2020 metų strategijos rengimo laikotarpiu, stengdamasi patarti, pamokyti, kaip nepasiklysti darbų labirintuose.
 
Pasak Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkės Grinos Šnirpūnienės, šiame susitikime mūsų  bendruomenių lyderiai kartu su G. Burokiene ieškojo atsakymo, kas yra socialinis verslas? Skirtingai nuo tradicinio verslo modelių, socialiniame versle nesiekiama maksimaliai didinti pelną, kuris čia tėra priemonė stiprinti visuomeninę misiją. Socialinio verslo apibrėžimas apima tiek pelno nesiekiančias organizacijas, taikančias verslo modelius, tiek ir pelno siekiančias įmones, kurių pagrindinis tikslas - visuomeninė nauda.

Bendraujant su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininke, paaiškėjo ir pagrindiniai socialinio verslo bruožai - visuomeninės naudos siekis, socialinių problemų sprendimas, naudojant novatoriškus metodus, ir įvairių rinkos modelių taikymas veikloms įgyvendinti. Šioje srityje galima numatyti daug veiklų. Tai jaunimo ir kitų gyventojų grupių užimtumo gerinimas, skurdo mažinimas, socialiai atsakingos aplinkos kūrimas, visuomenės informavimas, paslaugų plėtra pagyvenusiems ir socialiai remtiniems asmenims, gyvenimo sąlygų ir viešosios infrastruktūros gerinimas, vietos kultūros puoselėjimas ir išsaugojimas.

„Naujajame strategijos laikotarpyje svarbiausia žmogiškųjų išteklių paieška, nes kiekviena vietovė turi savų, kartais tik jai būdingų problemų, ir tik ši bendruomenė gali tas problemas racionaliausiai išspręsti, - kalbėjo Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė. -  Talkininkai iš šalies gali būti tik pagalbininkai. Visa kita - vietos bendruomenių rankose.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.