Buriasi rajono mamytės

remezeŠakiuose ir Lukšiuose įkurtos dvi mamas vienijančios asociacijos. Pirmadienį aptarti veiklos gairių susitiko Lukšių seniūnijos asociacijos „Aukime kartu“ narės.
 
Nuotr. Lukšiečių mamų asociacijos sumanytoja yra kavinės „Modėja“ savininkė J. Muraškienė-Remezė.
 
Pasak Lukšių asociacijos įkūrėjos ir sumanytojos Jolantos Muraškienės-Remezės, pagrindinis organizacijos tikslas yra kartu praleisti laisvalaikį, su vaikais rengti edukacines pamokėles. Apie platesnius socialinius tikslus asociacijos narės kol kas nesvarsto. „Dar pati pradžia, todėl sunku pasakyti, į ką ši veikla gali išsirutulioti - kai įsivažiuosime, savaime atsiras įvairiausių idėjų. Kol kas mes norime tiesiog smagiai praleisti laisvalaikį, pasimokyti naudingų dalykų“,- teigė J. Muraškienė-Remezė.

„Atėjau čia, nes noriu turiningai praleisti laiką kartu su dukra. Jeigu ši asociacija suteiks tokią galimybę ir dar bus iš to naudos – super“,- savo atėjimo priežastis vardijo mama Skaistė. Jai antrino ir Jolanta, kuri teigė, jog asociacijos idėja kilo todėl, jog neturėjo kam palikti savo vaikų, tačiau norėjo aktyviai leisti laisvalaikį.„Būna, kad noriu kažkur dalyvauti, nuvažiuoti į kokį seminarą, tačiau su vaikais ne visada galiu tai padaryti.Manau, jog  kartais mes galėtume samdyti edukatorę, kuri užsiimtų su vaikais, kol mes dirbtume savus darbus. Artimiausiu metu planuojame rengti dekupažo pamokėlę, iš pradžių su didesniais vaikais. Norėčiau pridurti, kad asociacijos veikloje nebūtinai turi būti tik mamos ir vaikai – gali dalyvauti  visa šeima. Manau, kad laisvalaikį leisti kartu yra smagiau, nei užsidarius namuose.. .“- kalbėjo idėjų nestokojanti J. Muraškienė-Remezė.

Finansavimą moterys numato gauti iš projektinių lėšų, jau dabar J. Muraškienė-Remezė yra parašiusi projektą, kurio dėka įsigyta įvairaus lavinamojo inventoriaus. „Jei ateityje pamatysime, kad pinigų trūksta, tai ir pačios prisidėsim – reikia žiūrėti lanksčiai, svarbiausia būti kartu ir bendrauti“,- sakė pašnekovė. Siekdama įgyvendinti tikslus, asociacija bedradarbiauja ir su vaikų darželiu, vėliau galbūt jėgas suvienys su bendruomenės centru ir pan.

Šakių šeimų asociacija įsikūrė anksčiau gyvavusio Šakių mamų klubo pagrindu. Organizacijos lyderė Ieva Bernotaitė kartu su kitomis aktyviomis Šakių moterimis išsikėlė tikslą ne tik kartu leisti laisvalaikį – jos siekia apimti platesnę visuomenės grupę, atstovauti šeimoms ir jų interesams visuomenėje.Neseniai asociacija surengė parodą „Mes moterys“, jos užsiima ir labdara. Informaciją apie asociacijos veiklą galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.