Lyno kelio projekte laukiama ministerijos išvadų

Nuo Aplinkos ministerijos sprendimo priklausys projekto, kuriuo norima lyno keliu sujungti Gelgaudiškio dvarą ir Panemunės pilį, eiga.
 
Ambicingas Šakių ir Jurbarko rajonų savivaldybių projektas - nutiesti lyną, kuriuo būtų keliujama iš Gelgaudiškio dvaro į Panemunės pilį, šiuo metu laukia patvirtinimo iš Aplinkos ministerijos, kurioje svarstoma, ar apskirtai bus įgyvendinami projektai, kuriais siekiama sujungti regioninių parkų teritorijas. Taip pat yra iškelta mintis, jog lynas gali suardyti autentišką regioninio parko vietovės kraštovaizdį.

Panašus projektas yra ne vien minėtųjų savivaldybių planuose. Lyno kelią norėtų nutiesti ir Birštono savivaldybė, o Zapyškis ir Druskininkai tokio projekto realizavimui naudoja pinigus iš kitų šaltinių, nei tikisi Šakių rajonas.

Mūsų rajone nutiestas lyno kelias būtų nesulyginamas su minėtais projektais, nes susietų du itin patrauklius turistinius objektus – tiek Gelgaudiškio dvarą, tiek Panemunės pilį, kurioje yra išplėtota turistinė infrastruktūra, vyksta edukacinės programos, yra restoranas, solidžios ekspozicijos.

Sąmatinė projekto vertė būtų apie  4,3 mln. eurų. Tikimasi, kad projektas atsipirktų per 12 metų, paskui pradėtų nešti naudą.

Neaišku, kiek pareiškėjų dalyvaus šio projekto įgyvendinime, nes šiuo metu yra penkios suinteresuotos institucijos – Šakių ir Jurbarko rajonai, Panemunių regioninis parkas bei Panemunės pilis. Jau yra parengta ir pristatyta galimybių studija „Keleivinio lynų keltuvo per Nemuną iš Jurbarko rajono į Šakių rajono savivaldybę įrengimas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.