Seniūnijų pertvarka kol kas stoja

sneideraitiene
Nuotr. Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė (dešinėje) informavo: kol nebus aiškios įstatymo redakcijos, pertvarka vykdoma nebus.


Savivaldybės tarybai buvo siūloma priimti protokolinį sprendimą dėl seniūnijų pertvarkos, kad savivaldybės administracija galėtų rengti pertvarkos planą, tačiau kilus diskusijų audrai protokolinis sprendimas nepriimtas.
 
Laikinoji administracijos direktorė ir darbo grupės, turėsiančios parengti seniūnijų pertvarkos planą pirmininkė Inga Cibulskienė kreipėsi į gruodžio 23 d. posėdžiavusią tarybą, kad būtų priimtas protokolinis sprendimas, kuriuo administracijos direktoriui buvo pavesta perengti planą ir visas seniūnijas pertvarkyti į biudžetines įstaigas. Tačiau pristatytas prašymas posėdžių salėje sukėlė diskusijų audrą. Tarybos ir tos pačios darbo grupės narys Bernardinas Petras Vainius apskritai stebėjosi tokiu prašymu, nes jis nepritaria visų seniūnijų perėjimui prie biudžetinių įstaigų, o pasisako už mišrią sistemą. Tačiau tiek I. Cibulskienė, tiek vicemeras Edgaras Pilypaitis ne vieno susitikimo metu pasisakė už tai, kad priėmus protokolinį sprendimą būtų aiški darbo kryptis, o skaičiuoti ir pateikti detalią informaciją kelių galimų pertvarkos variantų – milžiniškas ir bergždžias darbas.

Visgi tarybos nariai laikėsi savo. Aušrelė Pukinskienė teiravosi, ar, priėmus protokolinį sprendimą, nebus įsikaltas kuolas patiems sau, kai jokie kiti galimi pertvarkos variantai net nebus galimi svarstyti. Arūnas Tarnauskas ragino neskubėti ir nuomonę reikšti tik gerai apsvarsčius siūlomus variantus. Vaidas Balčiūnas taip pat buvo už tai, kad klausimas balsavimui net nebūtų teikiamas. B. P. Vainius ragino daryti tą patį: jei jau klausimas bet kuriuo atveju yra pražiopsotas, šventiniu laikotarpiu skubėti, pasak jo, irgi nereikėtų. Savikritiškiau pasisakė Irena Haase: „Mes patys sėdėjom, miegojom, o šiandien atsibudę pradedam sakyt, kad nesuprantam, apie ką čia šneka eina.“ Ji pasisakė už tai, kad klausimo vilkinti nereikėtų. Buvo besiteiraujančių, kokia frakcijų nuomonė, kokiu pagrindu sudaryta darbo grupė ir pan., tad galiausiai nuspręsta jokio protokolinio sprendimo nepriiminėti.

Šią savaitę Bendrojo skyriaus specialistė Jūratė Šneideraitienė seniūnus ramino, kad kol kas pertvarka stoja, nes naujuose įstatymo nuostatuose, steigiant juridinį asmenį ar suteikiant kokias nors galias veikiančiam, Konkurencijos tarnyba turėtų duoti sutikimą ir reikiamos procedūros būtų vykdomos 6 mėn. Tačiau, kaip patikino J. Šneideraitienė, pati tarnyba atsakymo į klausimą, ar šių įstatymo nuostatų turi laikytis ir savivaldybės, neturi. Todėl Savivaldybių asociacija kreipėsi į Seimą ir yra užregistruotos įstatymo pataisos, bet kol kas šis klausimas stovi vietoje. Tad stoja ir plačiai užsimota pertvarka. Tuo labiau, kad ir savivaldybės administracija neeilinėje situacijoje – iš pagrindinių administracijos vadovų likęs vienintelis vicemeras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.