Vieni giria, kiti – peikia

pievu gatve
Nuotr. Prūselių kaimo gyventoja Salomėja Matusevičiūtė piktinosi, kad, pravažiavus greideriui, ji gatve negali praeiti.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gegužės 17 d. rajono savivaldybės vicemeras Bernardinas Petras Vainius domėjosi, kokia kelių ir žvyrkelių būklė rajone. Išvadas vicemeras žadėjo pateikti, kai apvažiuos daugiau seniūnijų, o matytų kelių būklę jis vertino patenkinamai. Tiesa, kitą dieną į redakciją paskambinusi Prūselių kaimo (Šakių sen.) gyventoja skundėsi, kad po gatvės palyginimo greideriu ši liko tiesiog suniokota.

Praėjusį ketvirtadienį vicemeras B. P. Vainius norėdamas savo akimis įsitikinti, kokia kelių būklė rajone, apvažiavo Lukšių, Kriūkų, Griškabūdžio seniūnijose besidriekiančius kelius bei žvyrkelius.

„Apvažiavau tik trečdalį. Važiavau pasižiūrėti, kokia yra mūsų rajono savivaldybės žinioje esančių bei regiono kelių ir žvyrkelių būklė. Galiu teigti, kad aplankytose seniūnijose kelių būklė tikrai nėra tokia bloga. Aišku, ne kiekvieną kampelį apžiūrėjau“, – pasakojo tokioje žvalgybinėje kelionėje apie keturias valandas praleidęs vicemeras.

Jis pasidžiaugė, kad minėtose vietovėse įsikūrusioms įmonėms keliai rūpi. Vicemeras kaip pavyzdį pateikė Lukšių žemės ūkio bendrovę, kuri savo iniciatyva, net nelaukdama konkurso dėl kelių lyginimo greideriu, jau šį pavasarį du kartus žvyrkelius lygino. B. P. Vainius pastebėjo, kad iki šiol kai kuriose seniūnijose, pavyzdžiui, Gelgaudiškyje ir Kiduliuose, nors konkursai jau įvykę, kelių lyginimas prasidės tik nuo šios savaitės pradžios.

Vicemeras patikino, kad apibendrinančią informaciją apie kelių būklę rajono keliuose pateiks gale mėnesio, kai pasižvalgys ir po kitas seniūnijas.

„Palyginus su praėjusių metų rudeniu, kuomet keliuose daugelyje vietų buvo tikrai klaiku, šiandien situacija nėra bloga“, – tvirtino vicemeras.

Deja, ne itin džiugiai nusiteikę rajono gyventojai. Kitą dieną sulaukėme Prūselių kaimo (Šakių sen.) gyventojos Salomėjos Matusevičiūtės skambučio. Moteris skundėsi, kad po Pievų gatve ketvirtadienį pravažiavusio greiderio gatvė liko visa suniokota.
„Kodėl taip su greideriu nuplėšta pakelės pievelė, kurią aš šienaudavau, pievele ir eidavau iki kitos, asfaltuotos Orijos gatvės? Nesu tokia jaunuolė, kad lakstyčiau, turiu dabar lazdą pasiimti, kad pereičiau. Juk šaligatvio tai nėra. Jeigu dar taip kartą nugreideriuos, tai užvers ir griovį vandeniui nubėgti, ir tvoras išgriaus“, – skundėsi moteris.

Ji svarstė, kad gatvė specialiai buvo praplatinta, mat į laukus Pievų gatve važiuoja ūkininkas su didele technika. S. Matusevičiūtė pasakojo, kad Pievų gatvė yra duobėta, ir pravažiuojančios mašinos aptaško purvais visą jos tvorą. Anot moters, retkarčiais būdavo užpilamos duobės žvyru, ji įsitikinusi, kad čia reikalingas didesnis visos gatvės remontas.

Moteris sakė, kad tuoj pat puolusi skambinti į Šakių seniūniją, tačiau prisiskambinti valdininkams nepavyko. Neišgirdo jos nusiskundimų nei Prūselių kaimo seniūnaitė, nei Ritinių bendruomenės centro pirmininkė.

„Noriu, kad gatvę taisytų. Kad galėčiau išeiti iš kiemo“, – kalbėjo Prūselių kaimo gyventoja.

Pirmadienį susisiekus su Šakių seniūnijos seniūnu Daliumi Jasevičiumi, šis patikino, kad jis taip pat sulaukė skambučio iš minėtos gyventojos.

„Man čia juokingi dalykai. Kai norim padaryti kaip geriau, o žmonės  skundžiasi“, – svarstė seniūnas.

Pasak D. Jasevičiaus, Pievų gatvė buvo greideriuojama pagal techninę specifikaciją – kelkraščiai, kurie iškilę aukščiau už esantį kelio dangos profilį, nuimami greideriu, taip užtikrinant vandens nuleidimą. Seniūnas patikino, kad susidaręs gruntas ir velėna kelkraštyje, kai pradžius, vėl bus nulyginta. Seniūnas patikslino, kad darbus atliko VĮ „Kelių priežiūra“ Marijampolės padalinio Šakių kelių tarnyba. Anot D. Jasevičiaus, įmonė darbus atlieka kokybiškai ir kvalifikuotai.

„Pievų gatvę pagal galimybes pažvyruojam, bet didesnio remonto kol kas nenumatę“, – sakė seniūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.