Statomi pamatai tarpinstituciniam bendradarbiavimui

pileckas
Nuotr. Lietuvos šaulių sąjungos Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės vadas Kęstutis Pileckas po vizito savivaldybėje liko nusiteikęs pozityviai.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusią savaitę savivaldybėje lankėsi Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės vadas Kęstutis Pileckas. Nuo vasario mėnesio rinktinei vadovaujančio K. Pilecko vizito tikslas – susipažinti su esama situacija rajone, skatinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą.

Susitikimo su rajono meru bei Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėju metu rinktinės vadas, atsargos kapitonas Kęstutis Pileckas sakė, kad pagrindinė problema, su kuria susiduria jų organizacija, yra transporto finansavimas. Nors jų organizacija gauna valstybinį finansavimą, tačiau turimų lėšų neužtenka transporto paslaugoms pirkti, nes jos labai brangios. Rajono meras Edgaras Pilypaitis patikino, kad Šakių rajono 405-osios kuopos šaulius savivaldybė paremia pagal galimybes, jeigu tik jie, norėdami kažkur vykti, kreipiasi dėl transporto. Rinktinės vadas siūlė, kad tam tikra pagalba iš savivaldos būtų reali, ateityje pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Trišale bendradarbiavimo sutartimi ketinama apjungti LŠS Suvalkijos rinktinės 405-osios kuopos šaulius kartu su Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės 205-osios kuopos kariais savanoriais bei savivaldybe.

Iš Dzūkijos persikėlusiam rinktinės vadui atrodo, kad patriotiškumo tarp jaunimo ugdymas per jų organizaciją mūsų apskrityje nėra labai išpopuliarintas. Kaip sakė K. Pileckas, jeigu Alytaus rajone yra kone pusantro tūkstančio šaulių ir beveik kiekvienoje mokykloje veikia po būrelį, tai mūsų apskritis toli gražu negali pasigirti tokiais skaičiais. Didžiausia problema, su kuria susiduriama norint ugdyti jaunąją kartą jų organizacijoje, – mokytojų ir galbūt entuziazmo trūkumas.

„Kasmet sąjunga organizuoja įvairias stovyklas, kurių mokestis yra simbolinis, šįmet jis yra 10 eurų, tėvams tereikia tik atvežti vaikus ir juos pasiimti. Tačiau ir tai Suvalkijoje atrodo yra didelė problema“, – aiškino rinktinės vadas, neprarasdamas vilties, jog, stiprinant bendradarbiavimo ryšius su savivalda, rajone didės susidomėjimas ir šaulių veikla, per kurią tiesiogiai skatinamas ir ugdomas pilietiškumas bei patriotizmas.

Šakių 405-osios kuopos vadas Mildaras Skripka antrina rinktinės vadui sakydamas, kad iš tiesų rajone trūksta tos vidurinės grandies – mokytojų, kurie norėtų dirbti su jaunimu. Anot M. Skripkos, jaunimas noriai dalyvauja visuose organizuojamuose žygiuose ir stovyklose, tačiau kad padidėtų jaunimo gretos, reikia motyvuojančių ir šiai veiklai pasiryžusių asmenybių. Mūsų rajone šaulių būreliai veikia Šakių „Žiburio“ gimnazijoje, „Varpo“ mokykloje, Griškabūdžio gimnazijoje, Gelgaudiškio pagrindinėje mokykloje. Birželio 14 d. Gelgaudiškyje priesaikas davė 15 jaunųjų šaulių ir trys suaugę. Tad iš viso rajone turime 60 jaunųjų šaulių ir 25 suaugusiuosius. Šakių kuopos vadas sako, kad ateityje būtų gerai, jeigu atsirastų šaulių būreliai Lekėčiuose ir Plokščiuose, mat šiose apylinkėse yra palankios geografinės vietos žygiams rengti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.