Ką rodo turto deklaracijos?

Antradienį Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtos turto deklaracijos parodė Seimo turtuolius. Galime dirstelti, kokius turtus valdo mūsų tarybos nariai, valdžios atstovai.

Tiesa, ne visų dabartinių tarybos narių turto deklaracijos yra, nes naujieji į tarybą išrinkti tik šiais metais, o turto deklaracijos skelbiamos už 2018 m.
 
Lyginant 2018 m. su ankstesniu laikotarpiu didžiausią šuolį turto atžvilgiu padarė Martinas Eimutis. Jei anksčiau tarybos narys deklaruodavo iki 2 tūkst. eurų piniginių lėšų, tai 2018 m. jis nurodo turintis ir turto, tai yra butą, kurio vertė 123 tūkst. eurų. Beje, nurodoma, kad pasiskolino daugiau nei 104 tūkst. eurų.

Lyginant dvejus paskutinius metus praturtėjo ir Raminta Jakelaitienė – 95 tūkst. eurų išaugo jos turimų žemės sklypų vertė, gyvenamo namo vertė nekito, šis turtas sudaro 70 tūkst. eurų, nurodoma, kad piniginių lėšų turi 11 tūkst. eurų.
Prie daugiausiai turto turinčių galima priskirti ir Valdą Stankūną. Jo namas įvertintas daugiau nei 81 tūkst. eurų, žemės sklypų vertė viršija 10 tūkst. eurų, turimos piniginės lėšos sudaro daugiau nei 13 tūkst. eurų, o transporto vertė deklaruota daugiau nei 4 tūkst. eurų.

Rajono meras Edgaras Pilypaitis deklaruoja namą už 55 tūkst. eurų, žemės sklypą už 10 tūkst. eurų, per metus daugiau nei 3 tūkst. pakilo turimos piniginės lėšos ir sudaro šiek tiek daugiau nei 4 tūkst. eurų, transportas įvertintas 5 tūkst. eurų. Beje, lyginant penkių apskrities merų deklaruotus turtus E. Pilypaitis yra ketvirtoje vietoje. Daugiausia turto 2018 m. deklaravo Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška (vien butų ir gyvenamųjų namų vertė jo deklaracijoje sudarė 280 tūkst. 500 eurų).

Mero pavaduotojas Dariaus Jakavičius nurodo, kad turi namą už 25 tūkst. eurų, butą už 35 tūkst., kitų turimų statinių vertė 10 tūkst. eurų, žemės sklypai įvertinti 9 tūkst. 500 eurų.

Administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus ir jo sutuoktinės tarybos narės Rasitos Grincevičienės piniginių lėšų suma išaugo apie 10 tūkst. eurų, šeima turi ir paskolintų lėšų – daugiau nei 12 tūkst. eurų. Jų namas įvertintas 35 tūkst. eurų, transportas įvertintas daugiau nei 4 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.