Mažėjo darbo pasiūla

Užimtumo tarnybos duomenimis, spalio mėnesio pabaigoje rajone buvo 1 tūkst. 580 bedarbių, tai yra 66 darbo ieškančiais žmonėmis mažiau, nei buvo ankstesnį mėnesį. Spalį rajone bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų mažėjo iki 9,9 proc. (rugsėjį buvo 10,3 proc.). Šalyje registruotas nedarbas siekia 10,9 proc.

Per spalį Šakių skyriuje registruoti 195 bedarbiai – tiek, kiek praėjusį mėnesį. Laikino užimtumo priemonėse dalyvavo 220 asmenys (rugsėjį – 238).
 
Praėjusį mėnesį iš viso buvo registruotos 194 laisvos darbo vietos, 79 mažiau nei rugsėjį, iš jų 189 neterminuotos darbo sutarties pasiūlymai, terminuotos – 49. Per mėnesį įdarbinta 182 asmenys, lyginant su ankstesniu mėnesiu, 12 asmenų įdarbinta mažiau. Pagal neterminuotas sutartis darbą gavo 128, terminuotai įdarbinti 54 asmenys.

Per mėnesį į aktyvios darbo rinkos priemones nusiųsta daugiau bedarbių nei praėjusį mėnesį – 89. Subsidijuojant įdarbinti 47 asmenys, parama mokymuisi skirta penkiems asmenims, parama judumui – 37 asmenims. Verslo liudijimą įsigijo 156 bedarbiai. Išduotas vienas leidimas įdarbinti užsieniečius.

Daugiausiai bedarbių, skaičiuojant nuo darbingo amžiaus gyventojų, spalį, kaip ir rugsėjį, buvo Barzdų seniūnijoje – 17 proc. (rugsėjį 18,3 proc.), antroje pozicijoje Žvirgždaičių sen. – 16,5 proc.

Kitose seniūnijose nedarbas žymiai mažesnis: Plokščių – 13,2 proc., po  12,6 proc. bedarbių registruota Griškabūdžio ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijose. Toliau rikiuojasi Slavikų seniūnija – 11, 9 proc., nors čia nedarbas sumažėjo 2,1 proc. Sudargo sen. išliko nedarbas toks pats, kaip rugsėjį – 10,1 proc. Kitose seniūnijose – Lekėčių, Gelgaudiškio, Kidulių, Lukšių, Šakių, Sintautų – nedarbas mažesnis nei 10 proc. Mažiausiai bedarbių, kaip įprasta, registruojama Kriūkų sen. – 6,1 proc., toks nedarbas čia buvo ir rugsėjį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.