Džiaugiasi palankiu sprendimu

Vis dar teismų karuselėje besisukantis buvęs Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius džiaugiasi jam palankiu Lietuvos Aukščiausiojo teismo sprendimu ir viliasi, kad ir kito teismo sprendimas bus jo, o ne savivaldybės naudai.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija lapkričio 4 d. nutarė Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2021 m. sausio 12 d. nutartį palikti nepakeistą. Taip pat priteisti iš ieškovės, tai yra Šakių rajono savivaldybės, R. Januševičiui advokato pagalbai kasaciniame teisme apmokėti išlaidų atlyginimą. Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė, neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.
 
Šis teisminis ginčas tarp savivaldybės ir R. Januševičiaus užvirė po to, kai meras Edgaras Pilypaitis dabar jau buvusio kultūros centro vadovo veiklą įvertino „patenkinamai“, vėliau R. Januševičius buvo atleistas iš darbo, tačiau šiuo klausimu teismas dar nepadėjęs galutinio taško.

Šių metų sausio 12 d.  Kauno apygardos teismas buvo nutaręs: „Marijampolės apylinkės teismo 2020m. rugsėjo 15 d. sprendimą pakeisti ir sprendimo rezoliucinę dalį išdėstyti taip: „ieškinį atmesti. pripažinti Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus 2020 m. sausio 27 d. veiklos vertinimo išvados už 2019 metus II ir III skyrius (pasiektų rezultatų įvertinimą „patenkinamai“) negaliojančiais.“ Taip pat buvo priteistos ir 1 tūkst. 754 eurų bylinėjimosi išlaidos.

R. Januševičius teigia, kad 1 tūkst. 754 eurai tai tik nedidelė visos sumos už šią bylą dalis. Jo skaičiavimais, bylinėjimosi išlaidos, kurias patyrė savivaldybė apmokėdama už suteiktas teisines paslaugas šioje byloje, iš viso siekia apie 10 tūkst. eurų.
„Tiek kainuoja mero arogancija“, – sako R. Januševičius ir pabrėžia, kad bepigu bylinėtis, kai apmoka savivaldybė, tai yra visi mokesčių mokėtojai.

Meras į tokius pasisakymus nekart yra sureagavęs, jog ginasi ne meras, o institucija, t.y. savivaldybė, tad ir išlaidas apmoka ji.

Dar vienas teismo procesas vyksta dėl R. Januševičiaus atleidimo iš darbo. Buvęs kultūros centro direktorius ir šioje byloje viliasi palankaus sprendimo ir į klausimą, ar tikisi sugrįžti į buvusias pareigas, sako: „Jeigu nesitikėčiau, nebūčiau visko ir pradėjęs.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.