Spiningavimo varžybose sėkmė lydėjo mūsų rajono žvejus

zvejai nugaletojai1
Pergalę išplėšę vietiniai žvejai Vitalius Sandanavičius (kairėje) ir Audrius Prapuolenis (jų laimikis svėrė 8,75 kg) tikino, kad sėkmę lėmė žvejybos taktika ir masalų parinkimas. J. Delnevičiaus nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šeštadienį Voverių tvenkinyje vyko spiningavimo varžybos iš valčių. Rajone tai jau penktos tokios varžybos, į kurias žvejus sukviečia naumiestietė žvejė Birutė Brazauskienė kartu su Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugija. Sulaukta ir gausaus meškeriotojų būrio, net 48-ių komandų (komandą sudaro 1–2 žvejai). Tądien žvejai džiaugėsi daugiausiai lydekomis, ešerį pagauti pavyko vos vienam kitam žvejui. 29-ias komandas lydėjo sėkmė, iš viso žvejai sugavo 76,22 kg žuvies, kuri po pasvėrimo buvo paleidžiama.

Varžybų organizatorė B. Brazauskienė pasidžiaugė, kad meškeriotojų susidomėjimas varžybomis auga – iš anksto užsiregistravo net 49-ios komandos, viena neatvyko. Taigi ankstų praėjusio šeštadienio rytą 48-ios žvejų valtys pabiro Voverių tvenkinyje. Komandų sudėtyje žvejojo šešios moterys bei trys jaunieji žvejai.

„Varžėsi ne tik užkietėję rajono meškeriotojai, bet atvyko dalyvių iš Kauno, Marijampolės, Jurbarko, Klaipėdos ir kitų didesnių ir mažesnių miestų. Gal mažiau nei pernai, bet sugavo žuvies. Kitas spiningavimo varžybas galvoju surengti jau ateinančių metų pavasarį. Pačiai laiko žvejoti šiemet buvo ne itin daug, paskutiniai sugauti lynai iki 2 kg buvo prieš pat varžybas Šešupėje“, – kalbėjo B. Brazauskienė.

Ji taip pat nuoširdžiai padėkojo rėmėjams, varžybų teisėjams bei visiems, prisidėjusiems prie varžybų organizavimo, bei žuvienę varžybų dalyviams virusiems Valdui Lozoraičiui bei Mindaugui Brazauskui.

Pakalbintas vienas iš varžybų rėmėjų bei teisėjų, parduotuvės „Žūklės reikmenys“ savininkas Juozas Delnevičius pasakojo, kad pirmuosius laimikius meškeriotojai pradėjo traukti iš pat ryto.

„Tiesa, žuvis buvo vangi ir įnoringa. Gal laikas, gal diena netiko“, – svarstė J. Delnevičius.

Varžybos truko net šešias valandas. Nuaidėjus finaliniam šūviui, paaiškėjo ir lyderiai, ir varžybų nugalėtojai. Pasirodo, kad geriausiai kibo ir nugalėtojais tapo Audrius Prapuolenis ir Vitalius Sandanavičius, jų sugauta žuvis svėrė 8,75 kg. Panoviškis V. Sandanavičius pasakojo, kad su draugu sugavo nemažai lydekų, tačiau įskaitinės buvo tik šešios.

„Pirmos lydekos kibti pradėjo apie devintą ryto. Kodėl lydėjo sėkmė? Sakoma, kad reikia įpilti „Neptūnui“, kitaip žvejyba nebus sėkminga. Tą ir darėm... O iš tikrųjų tai, manau, lėmė žvejybos taktika ir masalų parinkimas. Žvejojom sekliose vietose. Mano didžiausias sugautas per gyvenimą laimikis – dešimties su puse kilogramo lydeka. Žvejoja ir žmona Rūta, septynmetė dukra Luna“, – įspūdžiais dalijosi Vitalius pridurdamas, kad pats žuvies nevalgo, todėl ir sugautos žuvies niekada neneša namo.

Antros vietos laimėtojais tapo Gintarė Baginskaitė ir Vilmantas Lučiūnas, jie sugavo keturias lydekas, kurių bendras svoris siekė 8,27 kg. Trečią vietą laimėjo naumiestiečiai Mindaugas Krikštolaitis ir Juozas Burbulis, jų sugautos lydekos kartu svėrė 7,09 kg. Varžybų nugalėtojams Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Algimantas Glikas bei draugijos medžioklės žinovas žuvininkas Gintautas Liepuonius įteikė taures bei medalius, džiaugėsi, kad rajone populiarinama mėgėjiška žūklė.
Keturnaujienietė G. Baginskaitė pasakojo, kad ji sugavo iš viso keturias lydekas, viena buvo neįskaitinė. Žvejojo ant guminuko.

„Manau, šiandien mane tiesiog lydėjo sėkmė. Be sėkmės – gero laimikio nebus. Vienuolika minučių po devynių užkibo pirma lydeka, po to kibti pradėjo tik apie pietus. Žvejojom šiemet Nemune, Šešupėje. Žvejoti yra mano hobis. Mėgstam žuvies patiekalus, vaikai ypač, žuvį rūkinam, kepam“, – pasakojo Gintarė.

Kaunietis Dovydas Gerulis pasidžiaugė, kad Voverių tvenkinys jam buvo itin dosnus, didžiausia pagauta žuvis – lydeka, kuri svėrė 3,95 kg.

„Žvejoju nuo vaikystės, bet didžiausias laimikis greičiausiai šiose varžybose sugauta lydeka“, – tvirtino jaunuolis.

Ne vienas kalbintas žvejys ar žvejė kartojo, kad šiandien, tiesiog ne jų diena.

„Šiandien nieko nesužvejojom. Vyras Tomas apskritai šiemet labai mažai žvejojo, kadangi darbai. Gal šiek tiek vėlai ir pačios varžybos rengiamos. Pernai vyras tokiose varžybose sugavo 5,1 kg svėrusią lydeką ir tapo nugalėtoju. Bet nuo darbų atsipūsti, pailsėti ir dalyvauti varžybose – tai labai gerai“, – kalbėjo naumiestietė Lina Kareivienė.

Pakalbinta Laimutė Rudzevičiūtė iš Veršių, kuri pernai su draugu šiame tvenkinyje varžybų metu laimėtojo antrą vietą, pasakojo, kad šiemet tik ji sugavo kilogramo lydeką.

„Viena atsikabino prie pat valties. Kibti pradėjo už gerų dviejų valandų po starto. Šiemet daug žvejojom, dalyvavom ne vienose varžybose. Didžiausias sugautas laimikis Nemune – trijų kilogramų karšis“, – pasakojo L. Rudzevičiūtė, o komandos narys Ramūnas Gudiškis antrino, „kad reikia leisti laimėti ir kitiems, kad šitas tvenkinys ne jo“.

Tačiau net be jokio laimikio likę žvejai kartu su tais, kurie džiaugėsi laimikiu, kalbėjo, kad varžybos suorganizuotos puikiai, ir žada čia sugrįžti kitąmet.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.