Rajone prabangaus turto nėra

pinigaiNuo sausio 1 dienos įsigaliojo Nekilnojamojo turto įstatymo pataisos, kuriomis apmokestinamas prabangus fizinių asmenų būstas. Pasirodo, mūsų apskrityje gyventojams dėl to pakratyti piniginių neteks.

Įsigaliojus Nekilnojamojo turto įstatymo pataisoms, gyventojai, kurių turto vertė viršija daugiau nei 1 mln. litų, per metus privalės sumokėti 1 procentą nuo turto vertės valstybei. Tikimasi, kad iš naujojo mokesčio, kuris taikomas daugelyje užsienio valstybių, į šalies biudžetą papildomai bus surinkta 17 mln. litų.

Priėmus įstatymo pataisas, didesniuosiuose šalies miestuose ypač išaugo gyventojų susidomėjimas turto verte. Jie kreipiasi į Registrų centrus, kad pasitikslintų, ar už turimą turtą jau turės mokėti valstybei, ar ne. Be to, internetinėje Registrų centro svetainėje įvedę tam tikrus savo nekilnojamojo turto duomenis, žmonės savarankiškai gali sužinoti, kiek vertas jų turimas turtas.
 
Registrų centro Marijampolės filialo direktorius Petras Pavilonis patikino, kad žmonių antplūdžio ne tik nesijaučia, bet susidomėjusius galimas suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. „Aš asmeniškai kalbėjausi tik su dviem žmonėmis, bet ir taip nieko konkretaus ir labai rimto. Be to, jie ne iš jūsų rajono, o iš Marijampolės. Apskritai, mūsų apskrityje nėra labai brangaus ir prabangaus turto“, - patikino P. Pavilonis.

Skaičiuojama, kad visoje šalyje yra šiek tiek daugiau nei 700 gyvenamųjų namų, kurių vertė didesnė nei 1 mln. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px