Bedarbystė kankina toliau

Paskutinį praėjusių metų mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje įregistruoti 273 nauji bedarbiai – 15 daugiau nei lapkritį. Palyginus su lapkričio mėnesiu, rajone bedarbystė padidėjo beveik 8 proc., o lyginant su 2010 metų gruodžio mėnesiu – beveik 29 proc.

Nuo metų pradžios Šakių darbo biržoje buvo registruoti 2553 darbo ieškantys asmenys, 47.3 proc. bedarbių sudarė moterys ir 52.7 proc. – vyrai. Iš užsiregistravusių bedarbių 8 proc. niekur nedirbę, 25.6 proc. – iki įsiregistravimo Darbo biržoje nedirbę 2 ir daugiau metų, 23 proc. yra vyresni nei 50 m., 17,6 proc. bedarbių sudarė jaunimas iki 25 m. Kalbant apie bedarbių procentą nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakiai apskrityje iš penkių savivaldybių yra treti. Apskrityje paskutinįjį metų mėnesį bedarbystė sudarė 11 proc.

Gruodžio mėnesį gerokai sumažėjo darbo pasiūlymų. Iš viso buvo įregistruotos 43 laisvos darbo vietos – perpus mažiau nei buvo lapkričio mėnesį. Iš jų 20 skirta terminuotam, 23 – neterminuotam darbui. Daugiausiai darbo vietų buvo registruota pardavimo ir transporto vadybininkams, taip pat aptarnavimo specialistams (pardavėjams, vairuotojams, plataus profilio statybininkams ir pan.). Mažiausiai pasiūlymų buvo nekvalifikuotiems darbininkams.

Mažiau darbo pasiūlymų, tad mažiau ir įdarbintų asmenų. Praėjusį mėnesį darbą rado 97 žmonės. Tai 53 asmenimis mažiau nei ankstesnį mėnesį. Nuo metų pradžios rajone buvo įdarbinti 2032 asmenys.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones praėjusį mėnesį buvo nusiųsti 24 bedarbiai. 12 asmenų įdarbinta pagal viešųjų darbų programą. Veiklą pagal verslo liudijimą gruodžio mėnesį pradėjo 17 asmenų mažiau nei lapkritį – 14. Tai du kartus mažiau nei 2010 m. tuo pačiu laikotarpiu.

Šakių rajone didžiausias nedarbas gruodžio mėnesį fiksuotas Gelgaudiškio seniūnijoje. Bedarbystė nuo ankstesnio mėnesio čia padidėjo beveik trimis procentais ir siekė18.1 proc. Beveik dviem procentais padaugėjo bedarbių Slavikų seniūnijoje. Mėnesio pabaigoje nedarbas šioje seniūnijoje sudarė 16.6 proc. Mažiausiai bedarbių, kaip ir ankstesnįjį mėnesį, buvo Kriūkuose – 5.7 proc. ir Lekėčiuose – 7.7 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.