Ar tarybos nariai visuomet gerbia pranešėjus?

tarybos posedisGintarė MARTINAITIENĖ
 
Ar tarybos nariai visuomet gerbia pranešėjus, kartais juos savotiškai ignoruodami ar iki galo neišklausydami komitetų posėdžiuose, o vėliau klausimais atakuodami taryboje? Toks klausimas kyla ne pirmą kartą, tačiau garsiau pasvarstyti paskatino paskutinysis rajono tarybos posėdis.
 
Ar reikia saiko?
Vasario mėnesį vykusiam tarybos posėdžiui buvo parengti savivaldybės kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo nuostatai, kurie dėl kilusių diskusijų nepatvirtinti ir klausimas atidėtas. Tai, kad klausimas atidedamas, joks netikėtumas ar naujiena. Čia kyla kitas klausimas. Įprasta, kad visos diskusijos, klausimai, problemos, atsakymai ir paaiškinimai aptariami ir išgvildenami dar iki tarybos posėdžio, tai yra penkiuose komitetų posėdžiuose. Taigi tarybos posėdis – daugiau formalumas. Aišku, klausti tarybos posėdžio metu turi teisę kiekvienas tarybos narys, tačiau kur yra saikas? Ir ar kartais jo nereikėtų turėti?

Komitetuose nereikėjo, o taryboje...

Kaip minėjome, buvo tikimasi, kad vasarį bus patvirtinti kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo nuostatai, tačiau taip neįvyko, nes tarybos posėdžio metu atsirado daugybė pastabų, kilo diskusijų ir nuspręsta, kad nuostatus reikia peržiūrėti ir tarybai pateikto varianto patvirtinti negalima. Tačiau ar daugelis tarybos narių tų spragų nematė komitetų posėdžiuose? Iš pradžių, tarybos posėdžio metu, kai kurias klausimo pataisas pristatė Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė, tačiau pasipilant vis naujiems klausimams į pagalbą ji pasikvietė ir neseniai Švietimo ir sporto skyriuje dirbantį bei sportinę sritį kuruojantį Dalių Jasevičių. Specialistas kiek įmanydamas bandė atsakyti į klausimus, tačiau galiausiai vicemerė Rima Rauktienė nusprendė užbaigti klausimų laviną, pasiūliusi parengti kokybiškesnius nuostatus.

Įdomumo dėlei galima paminėti, kad D. Jasevičius kalbėti bei atsakyti į tarybos nariams kylančius klausimus buvo pasirengęs visuose komitetų posėdžiuose, tačiau netgi ne visi komitetai norėjo jį išklausyti ir kvietė į posėdį. Priešingai, nei tarybos posėdžio metu... Tačiau galbūt uždavinėjant begalę klausimų norima pasirodyti labai aktyviais? Tuo labiau, kad posėdis filmuojamas.

Būtų problematiška

Tikimasi, kad patvirtinus nuostatus suaktyvės dėmesys kūno kultūrai ir sportui. Manoma, kad nustatyta paraiškų pateikimo ir vertinimo tvarka išryškins efektyviausiai dirbančias šioje srityje organizacijas, sporto klubus. Tikimasi, kad konkurencija skatins projektų rengimo ir įgyvendinimo kokybę, o fondas leis pereiti į aukštesnį bendradarbiavimo, biudžeto planavimo ir viešųjų paslaugų teikimo lygį. Žinoma, pirmiausiai turi būti tinkami nuostatai, nes priešingu atveju, kaip pastebėjo Irena Haase, pagal buvusius nuostatus norintiems vertinti projektus bus gana problematiška, nes kai kurie punktai neatitinka vienas kito, kiti dubliuojasi ar apskritai nėra tikslūs, išsamūs. Netgi vicemerė tuomet pripažino, kad ne vienas tarybos nario keltas klausimas vertas diskusijos ir iš karto atsakyti į juos neįmanoma. Kovo mėnesio tarybos posėdyje šis klausimas vėl bus svarstomas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.